Europol, reacție uluitoare în cazul polițistului care a lovit 2 fetițe: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei”

3 zile in urmă 27

O tragedie cumplită s-a petrecut în ultimele zile în Capitală, atunci când un polițist de 27 de ani a lovit cu mașina două fetițe, una de 13 ani și cealaltă de 11 ai, pe trecerea de pietoni. Impactul i-a fost fatal adolescentei de 13 ani, pe nume Raisa Nicoleta, iar agentul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Ce reacție incredibilă a avut sindicatul Europol în cazul ce a cutremurat țara, în ultimele zile.

Europol atacă Poliția Capitalei, după uciderea fetiței de 13 ani de către un agent

În urma accidentului din Capitală, care i-a fost fatal fetiței de 13 ani, ucisă de un polițist, Sindicatul Europol a prezentat un document ce relatează, în detaliu, dispozițiile șefului Poliţiei Capitalei care condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită.

„Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei. Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia. Șeful Poliției Capitalei, pe care nu l-a văzut nimeni în aceste zile, se „acoperă” cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine în domeniul conducerii defensive, care poate reprezenta și una din cauzele tragicului accident.

Astfel, printr-o dispoziție vădit ilegală, condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită, să comunice în prealabil dispecerului despre utilizarea girofarului, iar ulterior, acesta va introduce informațiile într-o aplicație proaspăt inventată.

Iar șefii aflați în plimbare prin oraș, care vor vedea o autospecială folosind girofarul, sunt obligați să sune la dispecerat să verifice dacă este „implementată” utilizarea. Practic, în spatele fiecărui polițist care lucrează, vom avea o puzderie de șefi care îi vor verifica.

O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie.”, au declarat sindicaliștii de la Europol, potrivit celor de la Antena 3.

„Nu a existat urgenţă în misiunea poliţistului, nu!”

Vineri, 14 ianuarie, șeful Poliției a dezvăluit, la televizor, detalii despre accidentul rutier care i-a fost fatal micuței Raisa, momentul în care ea și minora de 11 ani aflată, momentan, în spital au fost lovite de mașina de Poliție.

Bogdan Berechet a explicat ce se întâmplă, în prezent, cu polițistul cercetat pentru ucidere din culpă. Tot el a explicat și motivul pentru care colegii acestuia i-au dat o geacă, imediat ce au ajuns la fața locului:

„Dumnezeu să o odihnească în pace pe Raisa şi îi doresc însănătoşire grabnică ceilalte fetițe. Poliţiştii, împreună cu procurorul de caz, au lucrat pentru aflarea adevărului. S-a dispus controlul judiciar pentru 60 de zile. Am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie.

Doresc să clarific: poliţiştii se află în misiune atât timp cât aceştia se află în timpul programului! Purtătorul de cuvânt şi procurorii au declarat azi că acesta nu era într-o misiune specială, una care să reclame urgenţă sau să justifice semnalele luminoase.

Nu s-a încercat muşamalizarea acestui eveniment, suntem primii interesaţi să se afle adevărul şi să se soluţioneze situaţia. Vom continua ancheta! Acesta avea o viteza peste limita legală. Nu a existat urgenţă în misiunea poliţistului, nu!

Nu avea pregătire specializată în astfel de situaţii, se poate clarifica totul cu privire la atitudinea poliţistului faţă de fetiţă. Urmează să clarificăm totul!

S-a încercat protejarea politisitului dat fiind temperaturile de afară! Nu a fost vorba de nimic altceva. A fost un gest de protecţie (n.r. faptul ca i s-a pus geaca pe el de către colegi)”, a mărturisit șeful poliției, Bogdan Berechet.

Polițistul care a ucis fata de 13 ani din București este anchetat în libertate. Chemat la audieri, agentul a devenit violent cu jurnaliștii și cameramani aflați la fața locului. Nu a dorit să coopereze cu presa sau să ofere detalii despre tragedia care i-a curmat viața micuței Raisa.

The post Europol, reacție uluitoare în cazul polițistului care a lovit 2 fetițe: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă