Europol caută un polițist ”cu simțul răspunderii” care să-l amendeze pe Klaus Iohannis, surprins fară mască la Congresul PNL

1 săptămână in urmă 17

Apelul făcut marți seară de sindicatul Europol vine în contextul în care un bărbat a cerut Ministerului Afacerilor Interne să-i spună dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască de protecţie la Congresul PNL din 25 septembrie, iar Poliția i-a transmis bărbatului că în sală nu era niciun poliţist care să constate prin „propriile simţuri” această abatere.

”Wanted!!! Se caută poliţist cu „simţul răspunderii” pentru că şefii Poliţiei Capitalei şi l-au pierdut. Ajutaţi-ne să găsim un poliţist care să îl sancţioneze pe preşedintele României, Klaus Iohanis, pentru că a fost surprins fără mască de protecţie la Congresul PNL. Aşa cum, de altfel, au fost sancţionaţi sute de mii de români simpli”, au scris, marţi seară, reprezentanţii Sindicatului Europol, pe Facebook, citați de News.ro.

Sindicaliştii numesc drept ”imbecile” explicaţiile pe care polițiștii le-au transmis unui bărbat când a cerut ca şeful statului să fie sancţionat.

”Anunţul vine ca urmare a explicaţiilor imbecile oferite de şefii Poliţiei Capitalei, care au răspuns sesizării unui cetăţean că nu au putut aplica sancţiune preşedintelui pentru că în sală, la congres nu se afla niciun poliţist care să constate prin „propriile simţuri”, adică cu ochii lui, faptul că nu a purtat masca de protecţie”, a transmis Europol.  

Sindicaliștii au mai susținut că ” în Poliția Română, se aplică legea în funcţie de statut, poziţia socială şi directivele primite de la partid”.

”Această justificare tembelistă reprezintă o jignire adusă inteligenţei românilor care au îndurat toate restricţiile aplicate după ureche şi trădează cancerul politic care s-a infiltrat în MAI. În aceste vremuri, în Poliţia Română se aplică legea în funcţie de statut, poziţia socială şi directivele primite de la partid. Între timp, de la începutul pandemiei şi până în prezent au fost sancţionaţi mii de cetăţeni doar pe baza imaginilor video sau a unor poze în care apăreau alături de mai multe persoane decât limita legală sau fără mască”, au mai transmis sindicaliştii Europol.  

Solicitarea pe care un bărbat a făcut-o către MAI care a dorit să afle dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL a fost direcţionată către Secţia 2 Poliţie Bucureşti.

Într-un răspuns, Secția 2 de Poliție București a afirmat că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens şi că nici nu a fost constatată o contravenţie, deoarece, conform legii, aceasta trebuie constatată de organele de poliţie ”prin propriile simţuri”.  

Pentru încălcarea normelor referitoare la limitarea pandemiei la Congresul care a reunit 5.000 de participanţi, liberalii au fost sancţionaţi de poliţişti cu 10.000 de lei.  

Bărbatul care a făcut sesizarea este acelaşi care a cerut informaţii similare şi în legătură cu prezenţa preşedintelui, fără mască, la Biserica Evanghelică din Sibiu, caz în care a fost îndrumat să se adreseze IPJ Sibiu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă