Europarlamentarul Vlad Gheorghe: Cei care sunteți parte în dosar, ca și mine, și ați fost victime în noaptea de 10 august 2018 să ne unim pentru o acțiune comună la CEDO / Lupta pentru justiție continuă și vinovații vor plăti

2 luni in urmă 3

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR PLUS), care a fost lovit de jandarmi la protestul din 10 august 2018, a făcut marți seara un apel către persoanele aflate în aceeași situație și care sunt părți în dosarul 10 august să se unească pentru a contesta împreună la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) decizia definittivă de clasare a dosarului.

„Astăzi am primit vestea șocantă a deciziei definitive privind intervenția violentă a Jandarmeriei asupra cetățenilor care protestau pașnic. Este o decizie inexplicabilă și aștept motivarea.Un lucru este sigur: MERGEM MAI DEPARTE PENTRU DREPTATE! Vă chem pe toți cei care sunteți parte în dosar ca și mine și ați fost victime în noaptea de 10 august 2018 să ne unim pentru o acțiune comună la Curtea Europeană A Drepturilor Omului (CEDO)”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Europarlamentarul USR PLUS susține că acțiunea nu va presupune niciun cost pentru cei care decid să depună plângere la CEDO.

Redăm integral postarea lui Vlad Gheorghe:

„CEDO – CONTESTĂM ÎMPREUNĂ DECIZIA DIN DOSARUL 10 AUGUST

Astăzi am primit vestea șocantă a deciziei definitive privind intervenția violentă a Jandarmeriei asupra cetățenilor care protestau pașnic. Este o decizie inexplicabilă și aștept motivarea.

Un lucru este sigur: MERGEM MAI DEPARTE PENTRU DREPTATE! Vă chem pe toți cei care sunteți parte în dosar ca și mine și ați fost victime în noaptea de 10 august 2018 să ne unim pentru o acțiune comună la Curtea Europeană A Drepturilor Omului (CEDO).

Aștept mesajele voastre la adresa [email protected] – cu cât suntem mai mulți, cu atât acțiunea noastră este mai puternică.

Odată publicată motivarea vom avea o direcție mai clară privind acțiunea noastră. Toți cei care doresc să facem împreună acest demers – menționați, vă rog, acest lucru în mailul vostru. Acțiunea nu va presupune niciun cost pentru doritori, iar datele voastre vor fi folosite exclusiv pentru 10 August.

Aveți încredere că nu s-a terminat – o lume întreagă a văzut ce au fost în stare Dragnea, Carmen Dan, Speranța Cliseru și șefii Jandarmeriei să facă împotriva cetățenilor pașnici: copii, femei, persoane în vârstă, cu dizabilități, oameni cu mâinile ridicate ca mine care doar protestau împotriva infractorilor. Lupta pentru justiție continuă și vinovații vor plăti! Trebuie să fim uniți și să ne cerem DREPTATEA pe toate căile!”

Tribunalul București a respins cererea DIICTOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă. Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă defenitiv de răspundere penală.

Șapte organizații ale societății civile contestă decizia judecătorului Daniela Isabela Miheț, de la Tribunalul București, de clasare definitivă a dosarului 10 august și anunță că vor sprijini deschiderea unui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit unui comunicat de presă transmis marți.

Este vorba de comunitatea Declic, alături de Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Rezistența, Reset Iași și Brașovul Civic.

Reprezentanții grupurilor civice se vor strânge, miercuri, de la ora 18.00, în fața Tribunalului București, cu mesajul „Rușine, Justiția Română! Ne vedem la CEDO”.

Sursa foto: Vlad Gheorghe / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă