Europarlamentarul USRPlus, despre retragerea sprijinului pentru Florin Citu: "Premierul si-a incalcat mandatul. Romania nu e condusa de un maharajah"

1 lună in urmă 27

Eurodeputata USRPlus, Ramona Strugariu, a comentat pe pagina ei de Facebook criza politica in care a ajuns Romania dupa demiterea ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, sustinand ca premierul Florin Citu, prin decizia unilaterala a acestuia, si-a depasit mandatul dat de coalitia de guvernare.

"Cateva secunde de luciditate:

1. Plecarea premierului Citu nu inseamna ca se schimba formula guvernamentala, ci ca vine un om care isi asuma in mod real programul de guvernare, ceea ce dl Citu nu a facut; acel om care va veni are deja o echipa care functioneaza. Sa o foloseasca si sa o respecte.

2. Locul gol de la Ministerul Sanatatii nu este decizia USR PLUS, ba dimpotriva, USR PLUS a dat un om la Ministerul Sanatatii care sa faca in mod real ce a asumat dl. Citu atunci cand a preluat portofoliul de premier. Dl Citu nu a asumat singur acest portofoliu, ci in echipa. Daca unilateral iti decimezi echipa, esti responsabil sa gestionezi si criza pe care o generezi luand aceste decizii.

3. Ce facem, de cate ori se trezeste premierul suparat, mai demite cate un ministru - pentru ca a operationalizat o decizie comuna - si mai declanseaza cate o criza? Asta nu inseamna guvernare responsabila. Romania nu are o structura executiva condusa de un maharajah ci de un om al carui mandat e dat de toata coalitia de guvernare. Pentru ca fara el, nu era premier. Nu aud pe nimeni care sa spuna ca premierul si-a incalcat mandatul. Da, a facut-o", a scris aceasta pe pagina ei de Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă