Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă acuză UDMR și PSD că au avut o întâlnire secretă pentru a lăsa PNL fără Ministerul Dezvoltării VIDEO

1 săptămână in urmă 30

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 07:47

210 citiri

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă acuză UDMR și PSD că au avut o întâlnire secretă pentru a lăsa PNL fără Ministerul Dezvoltării VIDEO

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a avut un schimb dur de replici cu Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, duminică seara, în direct la Digi24. Falcă le-a reproșat celor de la UDMR că nu au lăsat Ministerul Dezvoltării PNL. Mai mult, Gheorghe Falcă a acuzat că UDMR s-ar fi înțeles în acest sens cu PSD, într-o întâlnire separată a liderilor Keleman Hunor și Marcel Ciolacu, lucru negat de Csoma Botond, dar și de social-democratul Alfred Simonis.

Gheorghe Falcă s-a arătat nemulțumit că UDMR nu și-a văzut „dimensiunea”, nu a înțeles ierarhiile politice și „s-a cramponat” de Ministerul Dezvoltării. Europarlamentarul consideră că UDMR a greșit față de PNL.

„S-a demonstrat că nu au avut un respect față de partenerii care au fost corecți”, a spus Gheorghe Falcă. „Exagerați”, a venit replica din partea lui Csoma Botond, care s-a declarat, de altfel, surprins de poziția liberalului și a spus că speră că nu este împărtășită și de PNL, arată Digi 24.

Potrivit sursei citate, Gheorghe Falcă a mers până acolo încât i-a acuzat pe liderii UDMR și PSD că s-au întâlnit separat pentru a discuta cum să fie lăsat PNL fără Ministerul Dezvoltării.

Falcă a spus că PNL a acceptat în cele din urmă rezultatul aceastei întâlniri pentru că era interesat ca România să aibă un guvern cât mai repede.

Întrebat dacă vrea să spună că UDMR și-a păstrat Ministerul Dezvoltării pentru că a negociat separat cu PSD în acest sens, europarlamentarul liberal a răspuns:. „E o realitate, nu poate fi negată”.

„Este fals, domnul Falcă, nu e bine că spuneți neadevăruri și nu înțeleg de ce sunteți așa nemulțumit! Pentru că în fosta coaliție n-ați avut nici Transporturile, nici Dezvoltarea și nici Fondurile Europene. Nu dvs v-ați cramponat de minister? Acum veniți și-mi țineți morală?” a izbucnit Csoma Botond.

Contactat telefonic, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a negat și el că ar fi existat discuții „secrete” între PSD și UDMR și a spus că UDMR a intrat de la început în negocieri cu condiția păstrării portofoliilor sale.

Citeste si:

 "O negociere nu se face în şoaptă"; Ciolacu "poate a fost mai ferm"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că „nu au fost strigăte” în cadrul negocierilor purtate sâmbătă, 20 noiembrie, pentru formarea unei coaliţii de guvernare. El susţine că...

PSD va lua ministerele cu cele mai mari bugete. În plus, social democrații vor deține și postul de secretar general al Guvernului

Premierul propus de PNL Nicolae Ciucă a anunţat sâmbătă seară, 20 noiembrie, după mai multe ore de negocieri, că au fost finalizate programul de guvernare şi acordul politic. PNL va...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă