Europarlamentarul Herbert Dorfman, despre Minority SafePack: "Avem nevoie de inițiative care să pună presiune acolo unde minoritățile au puține drepturi sau nu au deloc"

1 lună in urmă 25

"Situația în Europa este foarte diferită. Eu sunt dintr-o regiune unde avem o bună protecție a minorităților, Tirolul de Sud. Sunt dintr-o regiune în care trei grupuri lingvistice.. german, italian și ladin, conviețuiesc mai mult sau mai puțin pașnic, dar a fost o luptă lungă pentru a ajunge la drepturile pe care le avem acum și cred că ar trebui să vedem cum putem acorda drepturi individuale și colective tuturor minorităților din Europa.

S-ar putea să fie o discuție aici, în Parlamentul European în legătură cu competențele naționale, dar este și o competență europeană. Vorbim adesea despre stilul de viață european, deci despre modul nostru, european, de viață, și eu cred că protejarea diversității în Europa, a minorităților, a limbilor, a culturilor reprezintă o parte foarte importantă a acestui stil de viață european.

Chiar sper că aceste inițiative pun presiune pe statele membre să facă ceva acolo unde minoritățile au puține drepturi sau nu au deloc", a spus europarlamentarul italian Herbert Dorfman.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă