EuropaFM: Testele de salivă pentru elevi nu pot fi livrate, pentru că Ministerul de Interne nu are bani pentru ele – surse

2 săptămâni in urmă 25

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/11/dreamstime_s_233310282-e1636713479663.jpeg
Testele de salivă pentru elevi nu pot fi livrate pentru că Ministerul de Interne nu are bani să le achite, au precizat pentru Europa FM, surse oficiale din două instituții publice, informează EuropaFM.ro.

Ministerul ar fi trebuit să primească banii pentru teste la rectificare, ce nu poate avea loc de două luni, pentru că nu există Guvern care să poată da ordonanța de urgență necesară, potrivit surei citate anterior. În ciuda promisiunilor ministrului Educației, testele nu pot ajunge în școli pentru că Inspectoratul pentru Situații de Urgență, subordonat Ministerului de Interne nu are fondurile necesare.

Amintim că Salvați Copiii cere urgentarea testării antigen în școli, deoarece este necesară pentru menținerea școlilor deschide și pentru limitarea răspândirii pandemiei.

„Testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali, sau în școală. Atunci când există dorința colegilor – cadre didactice – pentru a fi administrate în școală, este nevoie și de acordul părinților”, a anunțat joi seara Ministrul Educației, în legătură cu testarea rapidă a elevilor.

Testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se realizează în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs. Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă sau în alte spații, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ sau la domiciliu, sub îndrumarea părinților/reprezentanților legali;

Articolul EuropaFM: Testele de salivă pentru elevi nu pot fi livrate, pentru că Ministerul de Interne nu are bani pentru ele – surse apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă