Europa FM: Copleșit de solicitări, SMURD București cere ajutorul colegilor din țară. 10 județe trimit oameni în Capitală

1 lună in urmă 2

Asaltat din nou de apeluri din partea pacienților COVID care au simptome grave, SMURD-ul București Ilfov a cerut ajutorul colegilor din țară. Echipaje din 10 județe vin miercuri, la București, cu tot cu mașini, pentru ca de joi să ajute pompierii din regiunea București Ilfov inclusiv la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus, relatează Europa FM.

De aproape 10 zile, atât ambulanțele obișnuite cât și SMURD-ul din Capitală și Ilfov primesc mii de solicitări zilnic.

În Regiunea București-Ilfov, numărul solicitărilor la Ambulanță, pentru consultații, testări și simptome grave de COVID aproape s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând la peste 2.300.

Și la SMURD, care intervine în cazuri grave, paramedicii merg la bolnavi COVID mult mai des decât luna trecută, a precizat pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ulfov, Daniel Vasile:

„În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…) Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat. În ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări. (…) Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă