Europa este singurul continent în care a crescut numărul de decese COVID-19, anunță OMS

2 săptămâni in urmă 18

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 12:28

42 citiri

Europa este singurul continent în care a crescut numărul de decese COVID-19, anunță OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri, 17 noiembrie, că Europa a raportat în săptămâna 8-14 noiembrie o creştere cu 5% a numărului de decese asociate coronavirusului, în timp ce în restul continentelor numărul morţilor s-a menţinut stabil sau a scăzut.

La nivel global s-au înregistrat circa 50.000 de decese în ultima săptămână, potrivit notificărilor din partea tuturor ţărilor pe care le primeşte OMS.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 6% la nivel mondial. Pe regiuni, creşterea a fost de 8% în Europa şi America.

Numărul bolnavilor de coronavirus la nivel mondial este de 252 de milioane de persoane în cele 23 de luni trecute de la momentul în care virusul a început să circule intens în China.

În Europa, incidenţa cazurilor la 100.000 de locuitori a fost mult mai ridicată (230) decât în orice altă regiune. În America a fost de 74 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Ţările care au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiere cu coronavirus în ultima săptămână au fost SUA, Rusia, Germania, Regatul Unit şi Turcia.

Citeste si:

 ne așteaptă ''o iarnă grea'' pe continent ca urmare a intensificării pandemiei de COVID-19

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, a avertizat marţi, 9 octombrie, că Europa se va confrunta cu "o iarnă grea" ca urmare a creşterii...

Coronavirus România. 3.535 de noi îmbolnăviri și 350 de decese raportate în ultimele 24 de ore

Autoritățile au emis miercuri, 17 noiembrie, un nou raport preliminar privind evoluția cazurilor de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel, s-au înregistrat 3.535 de...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă