Eugen Nicolaescu a ajuns la DNA pentru a fi audiat in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu

1 lună in urmă 16

Eugen Nicolaescu este audiat vineri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu. Nicolaescu, insotit de un avocat, a fost citat in calitate de martor.

Si Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa ajunga la sediul DNA pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile din dosar.

Luni, DNA a cerut Parchetului General sesizarea presedintelui Klaus Iohannis pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu-Tariceanu pentru luare de mita, pe vremea cand acesta ocupa functia de prim-ministru.

Potrivit DNA, solicitarea are in vedere ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca persoana pentru care se cere efectuarea urmaririi penale ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007 - 2008, de la reprezentantii unei companii austriece, foloase materiale in valoare de 800.000 de dolari, constand in plata unor servicii de consultanta.

"In schimb, acesta si-ar fi exercitat atributiile astfel incat sa fie adoptate o serie de hotarari de guvern in favoarea companiei. Suma de 800.000 de dolari, reprezentand un comision din valoarea platilor facute de statul roman catre companie, ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore", sustin anchetatorii.

DNA precizeaza ca dosarul a fost constituit in 2018, in urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat la cererea autoritatilor judiciare austriece.


Citeste mai multe despre eugen nicolaescu DNA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă