„Eu nu vreau Comirnaty, vreau Pfizer”. CNCAV, explicaţii despre confuzia dintre cele două denumiri

1 lună in urmă 2

Mai multe persoane care merg la vaccin şi ştiu că trebuie să primească vaccinul de la Pfizer sunt induși în eroare în momentul în care văd că pe fiolă scrie„Comirnaty”. Reprezentanţii CNCAV au transmis, sâmbătă, că PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.- Este în regulă, Pfizer o să primiți.- Dar pe sticluță scrie Comirnaty!” , este expresia pe care o aud destul de des cei din centrele de vaccinare.

În prezent în România sunt folosite trei tipuri de vaccin: cel produs de
Pfizer BioNTech , Moderna și AstraZeneca. Cel mai utilizat ser este cel de la Pfizer însa denumirea sa este Comirnaty, transmit cei de la CNCAV.

„Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.”, au explicat cei de la CNCAV într-o postare pe pagina de Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă