„Este un lider! Nu începe echipa fără el!”. Un oficial FRF a identificat omul numărul unu din naționala de tineret

3 săptămâni in urmă 1

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din FRF, a avut numai cuvinte frumoase la adresa lui Olimpiu Moruțan, pe care îl consideră un lider al naționalei de tineret.

România U21 va debuta în grupele Campionatului European, miercuri, contra Țărilor de Jos (Olanda). „Tricolorii mici” se află în grupa A, alături de reprezentativele Germaniei, Țărilor de Jos și Ungariei.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Mihai Stoichiță, cuvinte la superlativ despre Olimpiu Moruțan

Oficialul FRF are mare încredere în naționala de tineret că va face o figură frumoasă la Campionatul European. În plus, Stoichiță l-a lăudat pe Olimpiu Moruțan, despre care spune că este unul dintre liderii României U21.

„Moruțan este un lider! Cum să nu fie un lider? Și nu numai el. La Steaua (n.r. FCSB), nu începe echipa fără el și fără Olaru. Acum, la Steaua se așează totul în jurul a doi copii de 20 de ani. Nu trebuie să aibă frică de nimic.

Avem echipă foarte bună! Nu avem motive să fim îngrijorați. Nu e presiune pe ei. Obiectivul l-au atins. Ce vine de acum înainte este bonus. Faptul că, sub presiune, s-au calificat ar trebui să fie mai bine. Ei și-au impus obiective extrem de îndrăznețe. Am încredere că le vor realiza”, a declarat Mihai Stoichiță, pentru Antena Sport.

Viorel Moldovan, așteptări mari de la naționala de tineret

Fostul fotbalist pune presiune pe selecționerul Adrian Mutu și susține că naționala de tineret trebuie să realizeze cel puțin performanța din 2019, când „tricolorii mici” au reușit să ajungă până în semifinalele Campionatului European.

„Sper să repete figura frumoasă făcută la turneul din Italia. Ştacheta e ridicată, normal că trebuie să repete cel puţin performanţa acelei generaţii. Va fi greu, nu va fi uşor. Sunt trei echipe bune, Germania, Olanda, Ungaria, dar şi noi avem potenţial. La nivel de Under e total diferit faţă de seniori. Trebuie să realizeze cel puţin performanţa lui Rădoi. Adi Mutu e puţin defavorizat, sunt anumite elemente eligibile care puteau fi la naţionala de tineret şi, fără îndoială, erau importante pentru naţionala de tineret.

Să vedem ce va fi şi la nivel de tineret, cum va gândi Adi Mutu strategia. Man, Mihăilă, Coman erau foarte importanţi pentru naţionala de tineret, puteau face diferenţa şi cântăreau mult. Va prima forţa grupului, Adrian va conta mult pe acest lucru. A jucat în Italia şi a învăţat foarte multe de acolo”, a declarat Viorel Moldovan, la Look Sport.

The post „Este un lider! Nu începe echipa fără el!”. Un oficial FRF a identificat omul numărul unu din naționala de tineret appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă