"Este un dezastru!" Ce se întâmplă în Australia, în așteptarea unei decizii în privința lui Novak Djokovic

3 zile in urmă 10

  • Campionatul European de handbal: Germania - Belarus, vineri, 19:00, Digi Sport 2

  • Bundesliga: Borussia Dortmund - Freiburg, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Sârbul este cap de serie numărul 1 la Australian Open, însă nu știe încă dacă va participa la primul turneu de Grand Slam al anului.

Politicienii se atacă între ei, în așteptarea unei decizii în privința lui Novak Djokovic: "Alex Hawke, unde ești?"

Aflat sub presiune din cauza situaţiei legate de Novak Djokovic, Guvernul australian a precizat că va rămâne ferm în privinţa regulii de interzicere a intrării în ţară a persoanelor nevaccinate, scrie news.ro. Decizia cu privire la expulzarea sau neexpulzarea liderului ATP se lasă, însă, aşteptată.

Ministrul Finanţelor, Simon Birmingham, a insistat asupra faptului că Australia nu lasă să intre pe teritoriul său decât persoane vaccinate cu schemă completă sau care au scutire medicală din motive acceptabile. “Această politică nu s-a schimbat şi vom continua să aplicăm cu rigurozitate această politică”, a spus Birmingham la postul ABC.

Senatorul independent Jacqui Lambie a făcut un apel către Guvern să ia cât mai repede o decizie în privinţa lui Djokovic. “De ce continuă astfel situaţia? Alex Hawke, unde eşti? Dacă nu poţi lua o decizie în privinţa lui Novak Djokovic... Dumnezeule! Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru”, a spus Lambie, conform SBS News, adresându-i-se ministrului Imigraţiei, Alex Hawke.

Novak Djokovic a câştigat luni apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară. Ulterior, el a rămas însă în vizorul autorităţilor australiene, iar miercuri, a recunoscut, într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, că a participat la o întâlnire cu jurnaliștii de la L'Equipe după ce a fost testat pozitiv la Covid-19.

  • Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, începe luni, 17 ianuarie.

Veteran Vigil for Royal Commission into Veteran Suicide, Melbourne, Melbourne, Australia - 24 Apr 2021

Jacqui Lambie / Foto: Profimedia

Organizația Mondială a Sănătății și-a spus părerea despre situația lui Novak Djokovic

Până când Australia decide ce va face cu Djokovic, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat părerea despre această situație, prin vocea celor doi directori Mike Ryan și Katherine O'Bryen. 

Aceștia au explicat că OMS recomandă vaccinarea obligatorie doar ca ultimă soluție. Mai mult, intrarea persoanelor în alte țări nu ar trebui să depindă de statutul lor de vaccinare, așa cum se întâmplă în prezent în Australia. 

Astfel, OMS i-a luat partea lui Djokovic, care riscă să fie expulzat din Australia deoarece nu este vaccinat.

"Privim vaccinarea obligatorie ca ultimă soluție, in cazul unei pandemii uriașe. Da, există circumstanțe în care vaccinarea obligatorie e susținută de OMS, dar, din nou, la bază se află principiul conform căruia cel mai bun mod prin care să convingi oamenii să se vaccineze este să îi informezi și educi, să ai un dialog cu ei și să înțelegi ce îi îngrijorează.

Cerem mereu ca vaccinarea obligatorie să fie clară, explicită, temporară. În același timp, vrem ca guvernele să le explice oamenilor de ce face aceste lucruri și să îi convingă de beneficiile vaccinului, decât să facă din vaccinarea obligatorie singura măsură", a transmis Mike Ryan, directorul executiv al programelor pentru urgențe OMS.

"Accesul gratis și complet către vaccinurile eficiente este o condiție necesară înainte ca vaccinarea să devină obligatorie și ăsta este un principiu de bază. Este un motiv și pentru care OMS nu cere, ci recomandă ca trecerea granițelor internaționale să nu depindă de statutul cuiva de vaccinare", a adăugat și Katherine O'Bryen, directoare în cadrul OMS, conform NZ Herald

Etichete: novak djokovic , australian open , covid-19

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă