Este OFICIAL: Ludovic Orban și Florin Cîțu, singurii candidați pentru șefia PNL - Care e ultima bătălie înainte de 25 septembrie

1 lună in urmă 18

 INQUAM/Octav Ganea OFICIAL: Ludovic Orban și Florin Cîțu, singurii candidați pentru șefia PNL Foto: INQUAM/Octav Ganea

Înscrierile pentru candidații liberali la conducerea partidului s-au încheiat oficial. Ludovic Orban și Florin Cîțu se vor bate pentru șefia PNL pe 25 septembrie. Singurul obiectiv rămas înaintea congresului mai este votul pe moțiunile celor doi candidați din 17 septembrie. 

JOI, 26 AUGUST 2021, 13:10

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Comisia de Organizare a Congresului PNL din 25 septembrie a anunţat, joi, că perioada pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al partidului s-a încheiat miercuri, fiind acceptate candidaturile actualului preşedinte Ludovic Orban şi premierului Florin Cîţu.

„În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru preşedinţia PNL, proiectele de moţiuni (proiectele de program de acţiune politică ale PNL pe următorii ani) şi listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse şi acceptate pentru dezbateri în CDJ ale PNL două candidaturi ale domnilor Ludovic Orban şi Florin Cîţu", potrivit comunicatului transmis de preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului, Theodor Stolojan.

Termenul limită până la care Comitetele Directoare Judeţene, întrunite statutar, se pronunţă, prin vot secret, pentru susţinerea unui proiect de moţiune sau a ambelor proiecte este 17 septembrie. Un proiect de moţiune trebuie să întrunească votul a cel puţin 10 Comitete judeţene pentru a fi dezbătut în Congres.

„În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 7 din Statutul PNL, CDJ ale PNL nu pot da mandat imperativ pentru a vota sau nu o anumită moţiune. În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 1 din Statutul PNL, un proiect de moţiune acceptat se dezbate în Congres dacă întruneşte susţinerea a cel puţin 10 CDJ”, mai precizează Solojan, potrivit agerpres.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă