Este oficial! Ivermectina nu previne și nici nu tratează infecția cu noul coronavirus

2 luni in urmă 2

Ivermectina nu tratează sub nicio formă infecția cu noul coronavirusIvermectina nu tratează sub nicio formă infecția cu noul coronavirus

Ivermectina, utilizată pentru deparatizare la animală, promovată de multe persoane publice drept tratament împotriva Covid-19, nu are niciun efect în prevenirea sau tratarea infecției Sars-CoV-2. 

JOI, 04 MARTIE 2021, 16:25

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a luat cunoştinţă de existenţa în spaţiul public a unor declaraţii în care se anunţă intenţia de a se desfăşura în România un studiu clinic pentru investigarea eficacităţii ivermectinei în prevenirea şi tratamentul infecţiei cu Sars-CoV-2 .

ANMDMR face precizarea că, până în prezent, nu a fost transmisă nicio cerere de autorizare pentru desfăşurarea unui studiu clinic în care să fie investigată ivermectina.

ANMDMR autorizează şi controlează studiile clinice în domeniul medicamentelor de uz uman prin verificarea conformităţii cu bunele practici în studiul clinic cu sau fără beneficiu terapeutic, precum şi locul de desfăşurare al acestora.

Astfel, studiile clinice se desfăşoară cu respectarea principiilor şi ghidurilor detaliate privind buna practică în studiul clinic, a Normelor referitoare la implementarea regulilor de bună practică în desfăşurarea studiilor clinice efectuate cu medicamente de uz uman aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 904/2006 şi ale Hotărârii Consiliului Ştiinţific nr. nr.2/22.04.2014 referitoare la aprobarea Reglementarilor pentru autorizarea unităţilor care pot efectua studii clinice în domeniul medicamentelor de uz uman, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Consiliului Ştiinţific nr. 24/03.07.2015.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă