”Este o rușine pentru Germania!” Un jucător al lui Bayern nu se sfiește să-și exprime părerile politice

2 luni in urmă 18

Liga 1: UTA - Astra, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Sepsi, luni, ora 20:30, Digi Sport 1

Iar mijlocașul și-a făcut un renume și pentru implicarea sa socială - el și coechipierul său, Joshua Kimmich, au lansat campania ”We Kick Corona” prin care au strâns milioane de euro donate spitalelor și altor facilități medicale în timpul pandemiei de  COVID-19. 

Leon Goretzka: ”Nu sunt politician, sunt un cetățean căruia îi pasă”

Goretzka a devenit și un critic al partidului de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania, pe care-l consideră o rușine pentru țara lui. 

”Este un partid susținut de cei care neagă existența coronavirusului și a Holocaustului. Pentru mine nu este o alternativă, ci o rușine pentru Germania.Trebuie să spunem clar și răspicat că trăim într-o democrație pe care nimeni nu o poate distruge.

Noi, fotbaliștii, suntem miniștri de externe în șorturi, îmi place această expresie folosită de Fritz Walter. Trebuie să atragem atenția asupra unor astfel de subiecte și trebuie să luptăm public împotriva lor. 

Și nu sunt un politician, sunt un cetățean normal căruia îi pasă de ce se întâmplă în jurul lui,” au fost cuvintele lui Goretzka într-un interviu în presa germană.

Etichete: joshua kimmich , leon goretzka , leon goretzka bayern
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă