Este Leo Messi cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului mondial? Concurența cu Cristiano Ronaldo și cele 6 Baloane de Aur câștigate în tricoul „extratereștrilor”

2 luni in urmă 25

Leo Messi și Cristiano Ronaldo au fost mereu într-o rivalitate extraordinară în Spania, dar acum argentinianul a plecat și el din La Liga.

Cei doi s-au întâlnit prima oară pe 23 aprilie 2008, într-o partidă FC Barcelona – Manchester United. De atunci s-au mai duelat de 34 de ori: de trei ori în meciuri Barcelona – Manchester United, de două ori în partide amicale dintre Argentina și Portugalia și în 30 de „El Clasico”.

„Am fost binecuvântat să joc cu Messi și să mă bucur de fotbalul său. Cristiano e un alt «Dumnezeu». Împreună cu Messi sunt jucătorii care au dus fotbalul la cel mai înalt nivel. Dar un alt «Dumnezeu» va veni când Messi și Ronaldo vor obosi să ne mai ofere aceste bucurii. Acesta va fi Kylian Mbappe”, a declarat Samuel Eto’o.

Cristiano Ronaldo: „Am avut mereu o relație cordială!”

La capitolul confruntări directe, Messi este în avantaj. Aregntinianul a câștigat 16 partide, în timp ce portughezul are 10 victorii. Nouă partide s-au terminat la egalitate. Argentinianul a înscris de 22 de ori și a oferit 15 assist-uri, iar Cristiano Ronaldo a marcat 19 goluri, reușind o singură pasă decisivă.

„Leo și cu mine am împărțit ultimii 12, 13 sau 14 ani din viețile noastre. Am avut mereu o relație cordială cu el, nu l-am văzut niciodată ca pe un rival. Presa este cea care creează rivalitatea. Dacă îl întrebați pe Leo, el vă va spune același lucru. Este mereu frumos să joc contra lui. Evident că lumea va vorbi despre rivalitatea noastră când ne întâlnim, dar pentru mine este doar un mare privilegiu. L-am înfruntat cu Manchester United, cu Real Madrid și acum cu Juventus.

În ceea ce mă privește sunt fericit pentru golurile mele și pentru mine, faptul că reușesc să marchez este mereu sursa unor bucurii și mai mari. Poate că este chiar mai bine atunci când joc împotriva echipei în care joacă el”, le-a spus Ronaldo celor de la Movistar, anul trecut, după confruntarea directă.

The post Este Leo Messi cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului mondial? Concurența cu Cristiano Ronaldo și cele 6 Baloane de Aur câștigate în tricoul „extratereștrilor” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă