”Este a doua cea mai importantă descoperire din Egipt, de la Tutankhamon încoace”. Arheologii au găsit ceva pierdut în istorie VIDEO

4 săptămâni in urmă 37

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 03:00

86 citiri

”Este a doua cea mai importantă descoperire din Egipt, de la Tutankhamon încoace”. Arheologii au găsit ceva pierdut în istorie VIDEO

O serie de săpături recente din Egipt ar putea rescrie cărțile de istorie antică, afirmă experții. Astfel, arheologii au spus că au găsit ”a doua cea mai importană descoperire de la mormântul lui Tutankhamon și până acum”. Ei au dat de urmele unui oraș pierdut în timp, cel mai mare găsit vreodată în această țară, el fiind îngropat în nisip vreme de milenii.

Renumitul arheolog Zahi Hawass a confirmat descoperirea ”orașului de aur”, aflat lângă Luxor, care a fost reședința imperială din Valea Regilor din Egipt, potrivit Express.

Experții au spus că orașul pierdut, a fost cunoscut sub denumirea Aton (Aten, în limba egitpteană). Această descoperire făcută în acest an, a fost numită ”a doua cea mai importantă descoperire arheologică, de la mormântul lui Tutankhanmon și până astăzi” de către Betsy Bryan, profesor la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite, expert în egiptologie.

”Orașul Aton are o vechime de 3.000 de ani și datează din timpul domniei faraonului Amenhotep al III-lea și a continuat să fie folosit de Tutankhamon și Ay”, a spus Hawass.

Numit după numele zeului egiptean al Soarelui Aton, orașul a rămas foarte bine conservat, ceea ce i-a făcut pe arheologi să-l compare cu Pompeii din Italia.

Descoperire incredibilă pe un corp din spațiu: Un element din organismul uman găsit acolo, în premieră mondială VIDEO

Săpăturile au început în septembrie 2020, sub îndrumarea doctorului Hawass. Echipa a început excavațiile între templele lui Ramses al III-lea și Amenhotep al III-lea lângă Luxor, la aproximativ 500 de kilometri de Cairo.

Arheologii au dat peste orașul pierdut, când căutau rămășițele templului funerar al lui Tutankhamon, denumit în mod obișnuit ca regele Tut. ”Aici a fost cea mai mare așezare administrativă și industrială din epoca imperiului egiptean”, a spus Hawaas.

Descoperirea care a revoluționat istoria Bibliei: Arheologii, impresionați de Manuscrisele de la Marea Moartă VIDEO

Având în vedere dimensiunea foarte mare a sitului istoric, săpăturile vor continua multe luni, chiar ani, de acum încolo. Aici, a fost găsită o inscripție care datează din anul 1337 î.Hr., ceea ce confirmă faptul că orașul a fost activ în timpul domniei fiului lui Amenhotep al III-lea, Akhenaton.

Citeste si:

Pasager decedat într-un avion Eurowings care zbura între Germania şi Egipt

Un pasager a murit în timpul unui zbor care a plecat de pe Aeroportul Koln-Bonn din Germania şi se îndrepta spre staţiunea Hurghada din Egipt, informează DPA. A existat o urgenţă...

 vestigiile unei ”camere de sclavi” VIDEO

Arheologii de la Pompei au anunţat sâmbătă că au descoperit vestigiile unei „camere de sclavi”, o descoperire excepţional de rară într-o vilă romană distrusă de erupţia vulcanului...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Eva.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă