Escroci inventivi. Metoda „Accidentul” s-a transformat în metoda „Covid-19”

2 luni in urmă 19

Bărbatul ar fi păcălit mai multe persoane cu suma totală de 100.000 de lei, însă polițiștii bănuiesc că ar mai fi și alte persoane implicate în acest caz. Bărbatul a reușit, în aproximativ o luna, să convingă mai multe persoane din Iași că rude ale lor sunt infectate cu noul coronavirus și sunt internate în spital, în stare foarte gravă, scrie Observator.

Bărbatul încerca să convingă victimele că rudele lor au nevoie de tratament de specialitate sau de aparatură medicală pentru a primi oxigen. Pentru toate acestea, victimele erau puse să trimită sume importante de bani.

Suspecții au reușit să obțînă acești bani de la victime după ce le țineau la telefon chiar și mai bine de o ora, pentru că victimele să nu apuce să verifice dacă este adevărat ceea ce spuneau suspecții la telefon.

Anchetatorii spun că victimele erau, în special femeile în vârstă.

Unul dintre suspecți a fost prins în cursul zilei de duminică și, între timp, magistrații au aprobat mandatul de arestare preventivă emis pe numele sau.

Anchetă continuă în acest caz pentru că există informații conform cărora ar fi mai mulți suspecți care puneau în practică această înșelăciune.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă