Eroi au fost, eroi sunt încă! Un fotbalist italian i-a salvat viața arbitrei care se prăbușise pe teren: „Daţi-vă la o parte! Ştiu eu ce să fac”

1 lună in urmă 15

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021, 12:02 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 12:12

Un tânăr fotbalist italian e eroul momentului în „Cizmă”, după ce i-a acordat primul ajutor arbitrei care-și pierduse semnele vitale în timpul pe durata unui meci din campionatul de juniori al regiunii Torino. 

Numele lui e Simone D’Avolio. Are doar 19 ani, iar în week-end i-a salvat viața arbitrei Angela Benfante. La meciul dintre Villarbasse și Lesna Gold, tânăra arbitră, tot 19 ani, a încasat o minge în zona cefei. Impactul a fost dur: aceasta și-a pierdut cunoștința, căzând inertă pe gazon, informează G4 Media.  care citează gazzeta.it.

„Daţi-vă la o parte! Ştiu eu ce să fac”

Moment în care și-a intrat în scenă Simone D’Avolio, căpitanul oaspețior. „Daţi-vă la o parte! Ştiu eu ce să fac”, a stricat Simone în direcția colegilor săi. Acesta a intervenit prompt și i-a făcut masaj cardiac arbitrei, care și-a revenit ulterior.

La final, fotbalistul a dezvăluit că în trecut a efectuat un curs de prim-ajutor: „Am ştiut ce să fac pentru că am participat la un curs de specialitate. Dacă sunt un erou? Sunt mândru de mine, dar cel mai important este faptul că ea se simte bine”, a spus acesta, potrivit sursei citate. 

🇮🇹 - Em um torneio sub-19 na Itália, a árbitra Angela Bonfante levou uma forte bolada na cabeça e caiu inconsciente no chão. Praticamente todos os jogadores ficaram incrédulos, mas Simone d’Avolio, capitão do Lesna Gold, saiu correndo para prestar os primeiros socorros. pic.twitter.com/xC4cCrT8zo

— Renan Tanandone (@RenanTanandone) October 29, 2021

Ceea ce surprinde este că Angela Benfante a continuat să oficieze partida, în ciuda momentelor dificile prin care trecuse. În final, Lesna Gold, formația vizitatoare, a câștigat duelul cu 2-1.

Ghidul „Simon Kjaer”: cursul FIFA pentru prim ajutor în cazul jucătorilor prăbușiți pe teren

De la decesele lui Marc-Vivien Foe, Miklos Feher sau Patrick Ekeng până la cazuri în care fotbalistul a fost salvat, precum Christian Eriksen sau Fabrice Muamba, incidentele au tras un semn de alarmă la FIFA. 

Organizația, care a atras controverse de-a lungul timpului în probleme precum corupția ori organizarea unor turnee finale, a început să monitorizeze cazurile de fotbaliști căzuți pe gazon.

Și, mai mult de-atât, a făcut un ghid în 13 pași pe care orice fotbalist îl poate parcurge pentru a se putea apropia de intervenția exemplară a căpitanului Danemarcei, Simon Kjaer. Cel care a intervenit pentru ca Christian Eriksen să nu-și înghită limba și i-a chemat, cu gesturi largi, pe oamenii din staff-ul medical, la EURO 2020. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

UPDATE Sergio Aguero, transportat la spital cu ambulanța » Primele concluzii ale medicilor

Vinicius nu uită insultele rasiste primite pe Camp Nou: „Sper să fie pedepse severe!”

Playtech: Anamaria Prodan se dezlănţuie: Laurențiu Reghecampf și-a jefuit familia pentru amantă. Acuzaţii bombă


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă