Erling Haaland și Kylian Mbappe pot ajunge "la pachet" la Real Madrid!

3 săptămâni in urmă 19

  • Fotbal Club, joi, 19:30, Digi Sport 1

  • Digi Sport Special, joi, 21:30, Digi Sport 1

Erling Haaland și Kylian Mbappe pot ajunge "la pachet" la Real Madrid

Anunțul a fost făcut de publicația spaniolă Marca. Pentru semnătura celor doi, lupta cea mare s-a dat, în ultima vreme, între Real Madrid și Barcelona, iar câștig de cauză ar avea madrilenii.

Până și președintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, nu crede că este o "luptă dreaptă" între cele două cluburi, având în vedere situația financiară diametral opusă pe care o au.

"Real are capacitatea de a semna cu Mbappe și Haaland", a spus, scurt, Javier Tebas, potrivit publicației Marca.

  • 75 de milioane de euro ar urma să devină clauza de reziliere a lui Haaland cu Borissia Dortmund la finalul sezonului.
  • Lui Kylian Mbappe îi expiră contractul cu PSG în iunie 2022.

De ce ar putea Real Madrid să și-i permită pe Haaland și Mbappe în același timp

Din moment ce Mbappe va deveni liber de contract la finele sezonului, asta înseamnă că eforturile se vor concentra mai mult asupra lui Haaland. Dacă Real Madrid stă bine din punct de vedere financiar, Barcelona încă nu a depășit criza începută în 2020, care a fost provocată de pandemia de COVID-19.

Însă catalanii se află în plin proces de "recuperare" și au plănuite câteva parteneriate financiare puternice. Președintele Joan Laporta va face tot posibilul să-l "deturneze" pe Haaland, având în vedere relațiile bune pe care le are cu agentul Mino Raiola.

Numai că, în ciuda injecției de capital, catalanii ar putea să concureze cu madrilenii, din punct de vedere financiar, abia peste un an și jumătate. Iar Madridul are relații excelente cu cei de la Borussia Dortmund, așa că Haaland ar avea mai multe șanse să ajungă pe Santiago Bernabeu.

  • 150 de milioane de euro este cota de piață a lui Erling Haaland, potrivit Transfermarkt.
  • 19 goluri și 5 assist-uri în 16 partide a reușit norvegianul în acest sezon pentru Borussia Dortmund.
  • Borussia Dortmund i-a făcut lui Haaland o ultimă ofertă de prelungire a contractului, cu un salariu de 16 milioane de euro.

Agentul lui Erling Haaland, Mino Raiola, a vizitat Real Madrid și Barcelona în vară, în aceeași zi. Acela a fost momentul în care a început "licitația".

De altfel, președintele Borussiei, Hans-Joachim Watzke, a recunoscut recent interesul lui Real Madrid și chiar a dezvăluit că pe Haaland îl interesează mai mult La Liga decât o mutare în Anglia.

Watzke este prieten bun cu președintele madrilenilor, Florentino Perez, însă chiar și așa, comisionul impresarului Mino Raiola va fi unul imens, după cum și-a făcut italianul renumele. În plus, publicația Marca susține că Raiola a spus clar că așteaptă "o afacere uriașă cu Real Madrid".

Haaland nu și-a ascuns marea sa dorință. El vrea să ajungă la o echipă mare, care să-i dea posibilitatea să lupte la Champions League, iar pe plan personal, să poată să câștige Balonul de Aur. În acest sens, el vede Barcelona cam "nesigură", astfel că ar fi tentat să aleagă proiectul celor de la Real Madrid.

Și pentru Real Madrid ar fi o afacere super profitabilă. Având în vedere că Mbappe are 23 de ani, iar Haaland are 21, investiția ar fi una pe termen lung, cam de un deceniu. Asta ar însemna că banii investiți ar urma să fie recupeerați foarte rapid, având în vedere numele celor două staruri.

Etichete: kylian mbappe , erling haaland

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă