Erdogan i-ar fi propus lui Putin o întâlnire cu Zelenski în Turcia. „Mă rog lui Dumnezeu ca întâlnirea de la Soci să fie utilă pentru regiunea noastră”

1 săptămână in urmă 19

Sambata, 06 August 2022, ora 16:59

182 citiri

Erdogan i-ar fi propus lui Putin o întâlnire cu Zelenski în Turcia. „Mă rog lui Dumnezeu ca întâlnirea de la Soci să fie utilă pentru regiunea noastră”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan ia propus lui Vladimir Putin să aibă o întâlnire cu Volodimir Zelenski pe teritoriul Turciei pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Acest lucru este raportat de agenția RIA Novosti pe baza rezultatelor întâlnirii liderilor politici de la Soci, care a avut loc pe 5 august.

Tayyip Erdogan consideră despre „criza ucraineană” că poate fi rezolvată prin negocieri. El i-a oferit din nou lui Vladimir Putin ocazia de a se întâlni cu președintele Ucrainei în Turcia și a susținut încheierea păcii globale.

„Mă rog lui Dumnezeu ca întâlnirea noastră de la Soci să fie utilă pentru regiunea noastră, în special pentru Turcia și Rusia”, a comentat liderul Turciei jurnaliștilor după ce s-a întors din Rusia.

Într-o declarație comună după întâlnire, s-a raportat că Turcia și Rusia au semnat o „foaie de parcurs” pentru cooperarea economică. Țările plănuiesc să crească cifra de afaceri comercială la 100 de miliarde de dolari, în timp ce în prezent se ridică la aproximativ 33 de miliarde de dolari. Ankara și Moscova doresc să coopereze în mod activ pentru dezvoltarea energiei, turismului, industriei agricole și comerțului.

În plus, șefii de stat au discutat despre introducerea cardurilor de plată „Mir” emise în Rusia în Turcia. După cum a raportat președintele turc, aceștia au făcut progrese semnificative în această chestiune. Potrivit lui Erdogan, cardurile îi vor ajuta pe turiștii ruși să plătească pentru achiziții și servicii în timpul călătoriilor lor în Turcia.

Citeste si:

Recep Erdogan și Vladimir Putin au vorbit timp de patru ore la Soci. Cum a decurs întâlnirea celor doi șefi de state

Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul turc Recep Tayyip Erdogan au convenit, vineri, să consolideze cooperarea în domeniile transporturilor, agriculturii, finanţelor şi construcţiilor,...

Vladimir Putin le-a pus gând rău savanților ruși. Cine este al doilea cercetător arestat pentru trădare în ultimele săptămâni

Un important expert rus în domeniul hipersonicii a fost arestat de autorităţile ruse sub suspiciunea de trădare, relatează vineri agenţia TASS, citată de Reuters. Este al doilea om de...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă