Erdogan dă de înțeles, în urma unei discuții cu Putin, că nordul Ciprului ar putea avea o legătură aeriană directă cu Rusia

3 zile in urmă 30

Președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat, joi, că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre începerea zborurilor directe dintre Rusia și Republică Turcă a Ciprului de Nord, informează postul de televiziune NTV, potrivit Reuters.

Statul turc separatist din partea de nord a insulei divizate este recunoscut doar de Ankara. Zborurile din Rusia ar oferi sprijin pentru economia de acolo, având în vedere potențialul venit din turism, a precizat Erdogan.

„Dacă vor începe zboruri directe din Rusia către Republica Turcă a Ciprului de Nord, vom fi, desigur, mulțumiți”, a declarat liderul de la Ankara, citat de NTV.

Creșterea turismului ar duce la un „salt serios în ceea ce privește economia”, a adăugat el.

Presa turcă relatează că ministrul cipriot turc al transporturilor a anunțat că două companii aeriene rusești sunt interesate să înceapă zborurile către noul aeroport Ercan, care va fi deschis pe 15 noiembrie.

Ciprul a fost divizat în urma invaziei turcești din 1974, declanșată de o scurtă lovitură de stat de inspirație greacă. De atunci, sudul Ciprului a fost condus de o administrație cipriotă greacă pe care Ankara nu o recunoaște.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă