"Eram sigur că nu sunt în ligă cu Roger Federer!" Cum a trecut Novak Djokovic peste blocajul mental

3 săptămâni in urmă 15

  • Liga 1: CFR Cluj - Academica Clinceni, duminică, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FCSB - FC Botoșani, duminică, 21:00, Digi Sport 1

Sârbul în vârstă de 33 de ani a povestit recent cum s-a autoconvins că e un jucător de top și cum a trecut peste blocajul mental din timpul unor partide. Campionul de la Australian Open 2021 a frapat prin sinceritate și a spus că, la un moment dat, nici nu credea că e de nivelul lui Roger Federer, actualul nr.7 ATP.

Djokovic: "Eram sigur că nu sunt în ligă cu Roger Federer!"

"Înainte, mă blocam după ce comiteam erori, dar mi-am 'antrenat' creierul. Eram sigur că nu sunt în aceeași 'ligă' cu Roger Federer. Dar acum, după ce greșesc un serviciu sau un backhand, știu cum să merg mai departe.

După tehnicile de meditație pe care le-am făcut, acum știu cum să gestionez momentele de după greșeli. Mă eliberez de gândurile negative și mă concentrez doar pe ceea ce urmează să se întâmple în meciuri", a spus Novak Djokovic, potrivit Tennis World USA.

Meciurile directe între starurile tenisului masculin

Roger Federer vs Rafael Nadal 16-24
Roger Federer vs Novak Djokovic 23-27
Novak Djokovic vs Rafael Nadal 29-27

Ce spune Srdjan Djokovic despre Roger Federer

Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole, obișnuiește în interviurile pe care le oferă în Serbia să-l critice pe Fed Ex. Presa din Serbia nota că aversiunea lui Srdjan față de elvețian ar data din urmă cu 15 ani, când campionul elveţian l-ar fi criticat pe Nole.

"Acum vreo 15 ani, el mi-a criticat fiul când era încă foarte tânăr, avea poate 18 sau 19 ani. Eu ştiam că cineva va fi într-o zi mai bun decât el (decât Federer - n.r.). Eu am spus, când Federer era nr. 1 mondial, că este un mare campion,. Dar, chiar dacă este un mare campion, nu este şi un mare om'', a spus Srdjan Djokovic, invitat la o emisiune a unui post sârbesc.

Antipatia lui Srdjan Djokovic faţă de Federer este una mai veche. În vara anului trecut, el l-a sfătuit pe elveţianul Roger Federer, unul dintre principalii adversari ai fiului său, să se apuce de altceva.

Etichete: novak djokovic , roger federer
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă