Episodul neștiut din cariera lui Djokovic. "Am plâns în vestiar!"

1 lună in urmă 1

Liga 1: Universitatea Craiova - Botoșani, sâmbătă, 14:30, Digi Sport 1

Liga 1: UTA Arad - CFR Cluj, sâmbătă, 21:30, Digi Sport 1

În urmă cu 11 ani, pe "Centralul" din Paris, jucătorul din Belgrad pierdea în fața austriacului Jurgen Melzer, după ce-și adjudecase primele două seturi. Meciul din sferturile de finală s-a terminat 6-3, 6-2, 2-6, 6-7 (3), 4-6, iar la final, Nole s-a închis în vestiar și a început să plângă. 

Cei din staff-ul său au intrat inițial în vestiar, dar când au sesizat în ce stare emoțională se află Djokovic, au închis ușa discret și l-au lăsat singur pe campionul din Serbia. 

La 11 ani distanță de acel episod, Novak a scos în evidență și trăsăturile de bază pe care trebuie să le posede oamenii din staff-ul său. Nole vorbește, în primul rând, despre prietenie și despre reacțiile de momente ale unor oameni capabili să înțeleagă caruselul de reacții pe care le experimentează un sportiv. 

"Vajda (n.r.: antrenorul Marian Vajda) și Miljan Amanovic (n.r.: fizioterapeutul sârbului) m-au lăsat să plâng în vestiar și le sunt recunoscător pentru acel moment. A fost un moment-cheie. Povestea în lumea sportului mondial e că un antrenor trebuie să-ți ridice moralul, să te facă mai puternic atunci când te simți vulnerabil.

Dar pentru mine, cei mai buni antrenori sunt acei oameni care sunt alături de tine din postura de prieteni, acei oameni pe umărul cărora poți plânge, acei oameni care-ți înțeleg trăirile", a declarat Djokovic, în cadrul unui podcast al lui Chervin Jafarieh, citat de Tennis World USA.

La șase ani după episodul în care a plâns în vestiar, Nole reușea să câștige titlul la Openul Franței. A fost primul și singurul, până acum, în carieră.

82 de titluri a câștigat Novak Djokovic 943/192 e raportul victorii/eșecuri în ATP147 milioane de dolari a strâns Nole numai din tenis Etichete: novak djokovic , djokovic vestiar
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă