Episcopul ortodox trimis in judecata pentru viol, in proces cu jurnalistii de la "Sa fie lumina"

2 săptămâni in urmă 2

Episcopul ortodox retras Cornel Onila i-a dat in judecata pe jurnalistii Sa Fie Lumina Diana Oncioiu, Vlad Stoicescu si Ovidiu Vanghele, dupa ce acestia au publicat mai multe articole in care il acuza de viol si de abuzuri sexuale. Fostul episcop solicita judecatorilor sa ii oblige pe jurnalisti sa stearga toate articolele.

"Nu stim inca ce ne cere, pentru ca nu am fost deocamdata citati. Stim doar ca, pe langa procesul intentat direct celor trei jurnalisti care s-au ocupat de cazul sau - Diana Oncioiu, Vlad Stoicescu si Ovidiu Vanghele -, Onila solicita prioritar judecatorilor sa ne oblige sa stergem toate textele care au demonstrat, cu mijloacele jurnalismului, consecintele abuzive ale episcopatului sau, dar si toate imaginile abuzurilor", anunta Sa Fie Lumina intr-o postare pe Facebook, potrivit HotNews.

Cornel Onila a fost trimis in judecata anul trecut de Parchetul Curtii de Apel Iasi. El a fost acuzat de agresiune sexuala asupra unui baiat care-i era elev la Seminarul Teologic Ioan Gura de Aur din Husi.

"Pe baza primelor materiale publicate in 2019 de Sa fie lumina, procurorii ieseni au redeschis un dosar de infractiuni sexuale care-l vizeaza pe Onila, dosar in care acesta a fost arestat preventiv si apoi trimis in judecata pentru viol si agresiune sexuala. In lipsa acestor prime relatari ale Sa fie lumina, Onila nu ar fi fost vreodata confruntat, formal, cu aceste grave acuzatii", mai scrie Sa Fie Lumina pe Facebook.

Acesta a fost primul caz din istoria Bisericii Ortodoxe Romane cand un arhiereu este trimis in judecata pentru viol.

CITESTE SI:

O statiune faimoasa acum 150 de ani, readusa la viata de apele miraculoase din zona. Ce boli sunt tratateStefan Mandachi, despre nunta "sparta" de Politie la unul dintre hotelurile sale: "Nu exista nici muzica, nici dans, nici mire, nici mireasa"Bombardierele strategice B-2 ale SUA au plecat din Insulele Azore pe fondul escaladarii tensiunilor dintre China si TaiwanBrigada Antiterorista a SRI s-a implicat in ancheta privind amenintarile aduse Maiei Morgenstern. Doi suspecti, identificatiArbitrul meciului cu Ungaria, pus la zid: "Cred ca e bolnav omul, trebuie un consult medical"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă