Epidemiologul-șef din Marea Britanie: Măștile de protecție și distanțarea socială ar putea fi necesare timp de câțiva ani

1 lună in urmă 1


Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, a spus că probabil oamenii vor fi nevoiți să poarte masca de protecție și să respectă măsurile de distanțare fizică timp de încă niște ani, înainte de revenirea la normalitate, potrivit BBC, citată de Digi24.


Experta a declarat pentru BBC că aceste măsuri simple de protecție sanitară ar putea fi impune până când majoritatea populației globale va fi imunizată împotriva virusului.


De asemenea, dr. Ramsay a spus că măsuri ca portul măștii în locuri aglomerate și distanțarea fizică au devenit o obișnuință pentru cei mai mulți oameni, iar asta permite economiei să funcționeze în continuare.


Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții și pot trăi cu ele. Așadar, cred că în câțiva ani, cel puțin până când alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi și până când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală

Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică:

În plus, ea a avertizat că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede” și că orice virus aflat în circulație îi va afecta pe cei vulnerabili.


„Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție înainte de a ridica orice restricție”, a spus medicul Ramsay.


Afirmațiile medicul sunt susținute și de către alți experți britanici, care consideră că măsurile simple de protecție care sunt acum în vigoare țin pandemia sub control și vor continua să fie respectate în unele situații.


Prof. Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului britanic, le-a spus parlamentarilor la începutul acestei luni că se speră că „măsurile simple, cum ar fi igiena mâinilor, măștile de față acolo unde este cazul, testarea, și urmărirea contactelor și, mai presus de toate, vaccinurile” vor menține virusul sub control.


La rândul său, Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului britanic, a spus că portul măștii va fi în continuare necesar în anumite situații, dacă numărul infectărilor va crește din nou în timpul iernii, dar este posibil ca oamenii să fie în continuare precauți și să promoveze distanțarea socială.


Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă