Epidemiologii olandezi recomandă instituirea carantinei în contextul creșterii numărului de infectări

2 săptămâni in urmă 9


Echipa de Gestionare a Epidemiilor, principala comisie de experți din Olanda a recomandat, joi, 11 noiembrie, instituirea carantinei, pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Olanda a raportat astăzi 16.000 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore, un record de la începutul pandemiei.


Specialiștii au propus ca în timpul carantinei, școlile să fie în continuare deschise.


Dacă guvernul interimar din Olanda ar decide impunerea carantinei, ar fi prima oară în această toamnă când o țară din vestul Europei stabilește o astfel de măsură.


O decizie ar urma să fie luată vineri. Guvernul condus de Mark Rutte a urmat de multe ori recomandările comisiei de epidemiologi.


Statele occidentale au evitat în ultimele luni să impună un lockdown, în ciuda înmulțirii numărului de infectări și au mizat mai mult pe creșterea ritmului de vaccinare anti-COVID a populației și pe administrarea dozei trei.


În Olanda au fost vaccinați până acum cu doza suplimentară de ser doar pacienții cu probleme de imunitate, în timp ce rata de vaccinare în rândul adulților este de aproape 85%.


Cu toate acestea, numărul infectărilor este în creștere, iar unele spitale au redus îngrijirile obișnuite pentru a putea trata pacienții cu COVID-19.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă