Enes Sali l-a impresionat pe Vlad Chiricheș: "Se vede la antrenamente că e talentat"

2 săptămâni in urmă 18

  • Fotbal: România U20 - Polonia U20, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Grecia - Spania, joi, 21:45, Digi Sport 1

Căpitanul echipei naționale nu a ezitat să-l laude pe Enes Sali, puștiul de doar 16 ani pe care Mirel Rădoi să-l cheme pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein din preliminariile Campionatului Mondial 2022.

Vlad Chiricheș, despre Enes Sali: "Se vede la antrenamente că e foarte talentat"

Vlad Chiricheș a vorbit despre sfaturile pe care i le-a dat lui Enes Sali, tânărul fotbalist de doar 16 ani al celor de la Farul Constanța chemat de Mirel Rădoi la echipa națională.

"L-am felicitat pentru convocare și i-am spus să aibă încredere și să joace foarte relaxat. L-am văzut prin antrenamente că e un jucător foarte dezinvolt și talentat. Nu a avut încă șansa să mi-o dea printre picioare", a spus Vlad Chiricheș.

Rădoi a explicat de ce l-a convocat pe Enes Sali

Selecţionerul a explicat varianta ca Sali să joace într-unul dintre cele două meciuri, cel mai probabil la cel cu Liechtenstein, dar a anunţat că va avea grijă să nu-l expună aiurea pentru a nu-i face mai mult rău decât bine. 

  • Ca să nu mai fie eligibil pentru altă selecţionată de seniori, un fotbalist care nu a împlinit 21 de ani trebuie să aibă trei meciuri jucate la naţionala care l-a debutat.

Lumea animalelor are propriile reguli. Vezi Sălbăticia ascunsă a Americii de Nord în Digi Online pe Digi Animal World de la 21:00.

"Unul dintre motivele pentru care este aici este securizarea lui pentru România, dar acesta nu este singurul. Am încercat să adunăm mai multe informații în această perioadă. Am dat timpul puțin înapoi și am vrut să vedem dacă restul jucătorilor au avut, la 15 ani, impactul pe care l-a avut Sali în fotbalul românesc.

Doar am cules informații despre Gică Hagi, Balaci, Dobrin, Sorin Cârțu și așa mai departe. Ianis, Coman, Tănase sau Cicâldău nu au avut un asemenea impact la vârsta pe care o are Sali acum. Este un talent pe care România nu-și permite să-l piardă! Va trebui să vedem dacă în anumite momente de joc îl vom putea introduce. Este, totuși, un copil, să nu îl suprasolicităm", a declarat Mirel Rădoi astăzi.

Etichete: romania , vlad chiriches , enes sali
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă