Enes Sali, în atenția ziarului de "casă" al Barcelonei. Ce scriu jurnaliștii catalani

1 săptămână in urmă 14

  • Preliminarii CM 2022: Olanda - Norvegia, marți, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Muntenegru - Turcia, marți, 21:45, Digi Sport 3

Fotbalistul celor de la Farul Constanța a atras atenția mai multor publicații din lume, iar ultimii care au observat performanța mijlocașului sunt chiar catalanii, unde a și făcut o parte din

juniorat.

Enes Sali, sub lupta presei din Catalunya

Debutul lui Sali la națională nu a trecut neobservat de cei de la Mundodeportivo, care i-au dedicat un articol pe site, în care au vorbit de ascensiunea tânărului trecut și prin curtea Barcelonei.

"Jucătorul format la Barcelona , Enes Sali , a făcut istorie duminica trecută devenind al doilea cel mai tânăr fotbalist european al secolului XXI care a debutat cu o națională de seniori, cea a României . La doar 15 ani, 8 luni și 22 de zile , în meciul de calificare la Cupa Mondială Qatar 2022, contra celor din Liechtenstein, Sali a fost introdus pe teren de Rădoi .

Imprimeul camuflaj, de unde a pornit și care e știința din spatele acestuia? Vezi Camuflat de la 23:00 pe Digi World, în Digi Online.

Enes este născut în Canada și de origine turcă, a optat pentru debutul la echipa de seniori a României, unde jucase deja la categoriile sub-16 și sub-17.

Sali , născut la Toronto , a atras atenția antrenorilor Taberei Academiei Barça din Canada , când avea 8 ani. Enes Sali s-a alăturat clubului catalan când familia sa s-a mutat la Barcelona din motive de muncă în 2015", scriu ziariștii de la Mundodeportivo.

Canadienii vor să-l întoarcă din drum pe Sali

Enes Sali s-a născut în Canada, la Toronto, iar fanii canadieni au remarcat debutul său pentru naționala României, promovat în toată presa internațională.

Suporterii canadieni consideră că Federația Canadiană de Fotbal trebuie să demareze discuțiile pentru ca Enes Sali să joace pentru Canada, considerând că nu este prea târziu pentru a-l convinge pe tânărul fotbalist să-și schimbe alegerea.

Potrivit regulamentului FIFA, Enes Sali rămâne eligibil pentru naționala Canadei atât timp va juca mai puțin de trei meciuri pentru o altă națională. O altă condiție este ca fotbalistul să-și schimbe alegerea până la împlinirea vârstei de 21 de ani.

“Canadianul în vârstă de 15 ani Enes Sali a debutat pentru Românie. Ceasul ticăie acum pentru noi. Este un mijlocaș ofensiv de care avem nevoie, mai ales în vederea Cupei Mondiale din 2026 (n.r. – care va fi găzduită și de Canada). S-ar putea să aleagă România în continuare, dar trebuie să încercăm”, a scris un fan pe un grup intitulat Canada Soccer, pe platforma Reddit.

“Născut și crescut în Canada, de ce n-a ales Canada?”, “Este cinic să îl debutezi la 15 ani”, sunt alte reacții ale fanilor la postarea de pe pagina de Twitter a UEFA privind debutul lui Sali.

Etichete: barcelona , enes sali
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă