Emmanuel Macron condamnă atacurile de la Kabul și promite că Franța va continua să evacueze cetățeni afgani

2 luni in urmă 34

Emmanuel Macron condamnă atentatele de la Kabul. Foto/Profimedia Emmanuel Macron condamnă atentatele de la Kabul. Foto/Profimedia

Preşedintele francez Emmanuel Macron a condamnat joi seară "cu cea mai mare fermitate atacurile teroriste" care au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, care s-au soldat cu zeci de victime.

VINERI, 27 AUGUST 2021, 00:08

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

Într-un comunicat, şeful statului francez transmite "condoleanţele sale familiilor victimelor americane şi afgane, îşi exprimă susţinerea pentru cei răniţi şi salută eroismul celor care se află în teren pentru a încheia operaţiunile de evacuare", înainte de a promite că "Franţa le va duce la bun sfârşit şi va menţine acţiunea ei umanitară şi de protecţie a afganilor ameninţaţi".

Emmanuel Macron, în vizită la Dublin joi, a promis că Franţa va încerca în continuare să evacueze "mai multe sute" de afgani la Kabul, adăugând că Parisul face "maximum" pentru a realiza acest lucru, dar că nu există nicio garanţie din cauza situaţiei securitare "extrem de tensionate" de la aeroport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă