Emma Răducanu, sinceră după dezastrul de la Sydney: „Vreau să uit”

2 săptămâni in urmă 10

Emma Răducanu, sinceră după dezastrul de la Sydney. Jucătoarea britanică cu origini românești a fost spulberată în primul meci susținut în 2022. Prezentă la turneul de la Sydney, sportiva de 19 ani a pierdut categoric, scor 0-6, 1-6, în fața Elenei Rybakina (13 WTA) din Kazahstan. Emma Răducanu va lua startul la Australian Open, unde este cotată drept cap de serie numărul 17.

Emma Răducanu, sinceră după dezastrul de la Sydney

Emma Răducanu, sinceră după dezastrul de la Sydney. Jucătoarea britanică are un debut de sezon catastrofal. Ea plătește, se pare, și „decontul” pentru perioada de izolare în care a fost nevoită să stea din cauza Covid-19. La jumătatea lunii decembrie, sportiva de 19 ani a fost depistată pozitiv pentru Covid-19 pe când abia ajunsese în Abu Dhabi, unde trebuia să joace în competiția demonstrativă Mubadala World Tennis Championship.

Emma Răducanu a fost nevoită să stea 10 zile în izolare și și-a petrecut Crăciunul în capitala Emiratelor Arabe Unite. Ea nu a putut lua startul la primul turneu din acest sezon, Melbourne Summer Set 1, competiție adjudecată, până la urmă, de Simona Halep. Emma Răducanu (18 WTA) și-a anunțat retragerea din cauza timpului de pregătire prea scurt avut la dispoziție.

„Timpul de pregătire pentru a participa la primul turneu de la Melbourne a fost mult prea mic, ținând cont de faptul că de-abia am ieșit din izolare”, a declarat Emma Răducanu, citată de organizatorii întrecerii australiene, conform The Guardian.

„Vreau să uit”

Emma Răducanu a fost prezentă la startul turneului de la Sydney, o altă competiție pregătitoare pentru Australian Open. Dar primul ei meci din 2022 s-a încheiat catastrofal. Jucătoarea britanică a fost spulberată de kazaha Elena Rybakina (13 WTA), marți, în doar 56 de minute, scor 0-6, 1-6.

La încheierea partidei, Emma Răducanu a recunoscut că e o situație dificilă, dar că a preferat să joace decât să se retragă de la un alt turneu.

„E dificil, dar e și bine pentru că sunt foarte mândră și fericită că m-am aflat pe teren. Aș fi putut cu ușurință să spun că e prea devreme să joc și să o fac abia săptămâna viitoare, dar am vrut să mă testez cu adevărat și să văd unde sunt. Cred că asta mă va ajuta să fiu mai bună săptămâna viitoare”, a spus Emma Răducanu, conform The Guardian.

De asemenea, Emma Răducanu a mărturisit pentru WTA Insider că vrea să uite meciul cu Rybakina. Ea a adăugat că obiectivul său pentru primul său sezon profesionist este să nu fie „nici prea sus, nici prea jos”.

„Vreau să uit acest meci. Ieri a fost a doua oară când am jucat un meci oficial în ultimele două luni. Sunt convinsă că pot trece peste această înfrângere și că pot continua să muncesc în continuare.

Vreau să joc în continuare. Chiar dacă sunt doborâtă, trebuie doar să mă ridic și să rămân în picioare. Ești puțin mai bun și înveți multe lucruri. Sunt la începutul primului meu sezon. Obiectivul meu este să nu fiu nici prea sus, nici prea jos”, a declarat Emma Răducanu, potrivit WTA Insider.

Emma Răducanu va lua startul la Australian Open pentru prima oră în cariera sa. Ea a fost desemnată cap de serie numărul 17 de organizatori. Emma Răducanu a pierdut 4 dintre cele 6 partide pe care le-a jucat după ce a câștigat într-o manieră miraculoasă US Open, în luna septembrie.

 

The post Emma Răducanu, sinceră după dezastrul de la Sydney: „Vreau să uit” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă