Emma Răducanu, probleme mari în Australia. Ce s-a întâmplat cu jucătoarea britanică

2 săptămâni in urmă 17

Emma Răducanu, probleme mari în Australia. Jucătoarea britanică pare a nu se regăsi după câțtigarea US Open, în septembrie, anul trecut. De atunci, actualul număr 18 WTA a câștigat doar 2 partide, fiind învinsă, adesea categoric, în celelalte. Pe măsura ce faima i-a crescut, rezultatele s-au împuținat, ajungând chiar dezastruoase. Emma Răducanu a debutat cu stângul și în noul sezon, în turneul de la Sydney.

Emma Răducanu, probleme mari în Australia

Emma Răducanu, probleme mari în Australia. Actualul număr 1 britanic nu-și regăsește forma sportivă. Emma Răducanu a șocat lumea tenisului după ce a reușit o prestație „extraterestră” la US Open, în septembrie. Ea a devenit prima jucătoare care a câștigat un Grand Slam venind din calificări. Mai mult decât atât, fără să piardă vreun set.

Emma Răducanu a devenit un superstar. A fost premiată, decorată chiar de Regina Marii Britanii, curtată cu contracte de milioane de euro de mari branduri de lux. Dar, între timp, rezultatele sale sportive au cunoscut o scădere abruptă. Până la un punct, un lucru firesc după forma maximă arătată la US Open.

În plus, la jumătatea lunii decembrie, sportiva de 19 ani a fost depistată pozitiv pentru Covid-19 pe când abia ajunsese în Abu Dhabi, unde trebuia să joace în competiția demonstrativă Mubadala World Tennis Championship. Emma Răducanu a fost nevoită să stea 10 zile în izolare și și-a petrecut Crăciunul în capitala Emiratelor Arabe Unite.

Ce s-a întâmplat cu jucătoarea britanică

Emma Răducanu nu a putut lua startul la primul turneu din acest sezon, Melbourne Summer Set 1, competiție adjudecată, până la urmă, de Simona Halep. Ea și-a anunțat retragerea din cauza timpului de pregătire prea scurt avut la dispoziție.

„Timpul de pregătire pentru a participa la primul turneu de la Melbourne a fost mult prea mic, ținând cont de faptul că de-abia am ieșit din izolare”, a declarat Emma Răducanu, citată de organizatorii întrecerii australiene, conform The Guardian.

Emma Răducanu și-a continuat antrenamentele în vederea participării la un alt turneu ce are loc înaintea Australian Open, cel din Sydney. Inițial, ea trebuia să joace cu puternica poloneză Iga Swiatek (8 WTA). Aceasta a acuzat o accidentare, așa că adversara din primul tur a fost Elena Rybakina (13 WTA), din Kazahstan. Jucătoarea britanică a fost spulberată, pur și simplu, de Rybakina, marți, în doar 56 de minute, scor 0-6, 1-6.

„Jucătoarea numărul 1 a Marii Britanii a jucat primul ei meci de la începutul colaborării cu antrenorul Torben Beltz. Răducanu nu a reușit să-și găsească ritmul și a avut puțin timp la dispoziție pentru a răspunde loviturilor în forță ale adversarei. Emma Răducanu are de lucrat dacă vrea să aibă o șansă cu jucătoarele experimentate sau care sunt în mare formă, precum Rybakina”, au scris cei de la Sky Sports.

Emma Răducanu a pierdut 9 ghemuri la rând, la începutul partidei, în ciuda primirii călduroase făcută de spectatorii aflați pe Arena Ken Rosewall, mai scrie aceeași sursă. Emma Răducanu se va afla pe tabloul principal de la Australian Open, unde este cotată drept a 17-a favorită a turneului. Rămâne de văzut dacă ea își va regăsi forma care a propulsat-o spre triumful de la US Open ori va rămâne drept una dintre jucătoarele care „n-au dansat decât o vară”.

The post Emma Răducanu, probleme mari în Australia. Ce s-a întâmplat cu jucătoarea britanică appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă