Emma Răducanu a ajuns în vizorul Reginei Elisabeta. Ce veste senzațională a primit jucătoarea

2 săptămâni in urmă 19

Emma Răducanu a ajuns în vizorul Reginei Elisabeta. Jucătoare britanică cu origini românești a trăit anul său de grație. Emma Răducanu a devenit un adevărat superstar mondial după ce a câștigat US Open. Ea a fost recompensată cu numeroase premii, printre care și cel de „Personalitatea sportivă a anului” din Marea Britanie, acordat de BBC. Acum, Emma Răducanu a intrat, din nou, în atenția Casei Regale și a reginei însăși.

Emma Răducanu a ajuns în vizorul Reginei Elisabeta

Emma Răducanu a ajuns în vizorul Reginei Elisabeta. Jucătoarea care abia a împlinit 19 ani a avut o jumătate de sezon de poveste. Sportiva cu tată român a devenit un star mondial după ce a câștigat US Open, fiind prima jucătoare care reușește să cucerească un turneu de Grand Slam venind din calificări.

Emma Răducanu a fost, ulterior, asaltată de oferte din partea unor mari companii. A devenit ambasadoarea unor branduri renumite, precum Dior, Tiffany, Evian, British Airways și, cel mai recent, Vodafone. De asemenea, ea a câștigat majoritatea anchetelor de final de an făcute de mass-media britanice.

Emma Răducanu a fost desemnată „Personalitatea sportivă a anului” în Marea Britanie, premiu oferit de BBC. WTA a numit-o „revelația anului”, iar alte publicații și organizații profesionale ale jurnaliștilor britanici au desemnat-o, de asemenea, „sportiva anului” în Regatul Unit.

Ce veste senzațională a primit jucătoarea

Emma Răducanu a fost felicitată de însăși Regina Elisabeta a Marii Britanii, după triumful istoric de la US Open. Suverana i-a trimis un mesaj ce a fost publicat pe site-ul oficial al Casei Regale britanice, royal.uk.

„Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători”, i-a transmis Regina Elisabeta a II-a.

Acum, la final de an, Emma Răducanu se va număra, conform Daily Mail, printre personalitățile ce vor fi decorate de regină cu Ordinul Imperiului Britanic. Jucătoarea de 19 ani va primi distincția MBE, ce reprezintă al cincilea grad al decorației ce datează din 1917, din timpul Primului Război Mondial, din vremea Regelui George al V-lea, bunicul actualei suverane.

Emma Răducanu va deveni cel mai tânăr membru al Ordinului. Anual, poate fi acordat un număr maxim de 1464 de decorații MBE. În 1986, Virginia Wade, ultima britanică ce a cucerit un Grand Slam până la Emma Răducanu a primit aceeași decorație, dar în grad de ofițer, cea de-a patra clasă a prestigiosului Ordin. Jucătoarea cu origini românești va debuta în noul sezon la turneul Melbourne Summer Set, care începe la 4 ianuarie și unde mai participă și Simona Halep.

 

 

The post Emma Răducanu a ajuns în vizorul Reginei Elisabeta. Ce veste senzațională a primit jucătoarea appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă