Emilian Imbri, fost manager la Victor Babeș: „Vinovați vom găsi în șir indian, dar cauzele vor rămâne aceleași”

3 săptămâni in urmă 6

Fostul manager al spitalului „Victor Babeș”, medicul Emilian Imbri, a declarat, marți, la B1 TV, că ar trebui identificate cauzele care au dus la tragedia în urmă căreia au murit trei persoane, nu căutați vinovații.

Emilian Imbri consideră că nu există vinovați, ci doar cauze, pentru că a fost vorba despre o defecțiune tehnică și anume instalațiile de oxigen s-au oprit în urma unei creșteri a presiunii.

„Vorbim despre un eveniment posibil, dar imprevizibil și care nu este pus la cale, este pur și simplu datorat unor defecțiuni tehnice. Eu vreau să subliniez, până când cercetările vor spune ce s-a întâmplat acolo, că intrăm în discuție cu totul și cu totul greșit – vinovații trebuie să plătească. Atenție! Nu există vinovați, există cauze. Noi trebuie să cercetăm ca să găsim cauzele și aceste cauze să se îndepărtăm ca să nu se mai întâmple acest lucru”, a spus Emilian Imbri.

„Vinovați vom găsi în șir indian și vom pedepsi aleatoriu sau nu niște persoane, dar cauzele vor rămâne aceleași. Ca atare, dacă este să căutăm vinovații, vreau să parafrazez un fost ministru al Sănătății, domnul ministru Tătaru, care a spus, la un moment dat, într-o situație apropiată de ce s-a întâmplat la „Babeș”, că toți suntem vinovați”, a declarat Emilian Imbri.

Fostul manager de la spitalul „Victor Babeș” crede că în cazul tragediei de luni seară, toată societatea este vinovată.

„Și în contextul ăsta, toți suntem vinovați. Toți înseamnă toată societatea, populația, alături de instituțiile statului. Și atenție, instituțiile statului sunt oameni. Există persoane care reprezintă instituțiile iar vina, în momentul de față, nu există o vină. Ce planează peste toți este faptul că nu reușim să-i facem să înțeleagă pe foarte mulți dintre noi că pot participa la evitarea unor astfel de incidente”, a precizat Emilian Imbri.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seară, într-o intervenție după tragedia de la Spitalul Victor Babeș, că reprezentanții statului fug de comunicare.

În TIR-ul ATI de la spitalul „Victor Babeș”, pe lângă cele trei victime, se mai aflau cinci pacienți cu COVID-19. Aceștia au fost transferați la alte unități medicale.

La începutul lunii martie, Emilian Imbri s-a pensionat, după ce a ocupat timp de șapte ani funcția de manager al spitalului „Victor Babeș” din București.

FOTO: Vlad Chirea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă