Emilian Imbri a ieșit la pensie. Nu mai este manager la Spitalul Victor Babeș din București

1 lună in urmă 10

După 7 ani ca manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală, Emilian Imbri a ieșit la pensie și a părăsit funcția. „Potrivit legii, nu mai aveam voie să fiu manager”, deoarece „la începutul lunii martie am împlinit 67 de ani”, a explicat Imbri pentru Libertatea. În locul său, manager interimar la „Victor Babeș” este Simin-Aysel Florescu, fost director medical al instituției.

„Eu am fost manager timp de 7 ani, dar pe 3 martie am împlinit 67 de ani, care este vârsta de pensionare pentru medici. Când împlinești 67 de ani, se încheie contractul de management. Sigur, pot să lucrez până la vârsta de 70 de ani, dar nu ca manager. Eu mi-am depus dosarul la Casa de Pensii și astept să mi se calculeze pensia”, a declarat medicul Emilian Imbri pentru Libertatea.

13.600 de lei

era venitul lunar al managerului de la Spitalul Victor Babeș din București, potrivit declarației de avere din iunie 2020.

Emilian Imbri a precizat că este mulțumit de activitatea depusă ca manager și că acum își dorește o lună de relaxare, urmând să se ocupe de domeniul „Politici de sănătate”.

„Eu vreau cel puțin o lună să mă liniștesc, să mă odihnesc și să-i mulțumesc lui Dumneze că am reușit să termin fără incidente, fără accidente, fără incendii, fără revolte, cu o echipă alături de care am plecat la drum în 2013. Sunt relaxat”, a precizat Emilian Imbri.

După Revoluție, a lucrat cu „peste 18 miniștri”

Fostul manager de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” a explicat că, până să fie manager, „am lucrat în Minister, am fost medicul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate timp de 6 ani, primul om care a ocupat această poziție când s-a înființat CNAS”.

Totodată, în cariera sa a lucrat cu „peste 18 miniștri și i-am consiliat, indiferent ce culoare politică au avut. Practic, am fost consilier la 24 de miniștri și președinți de Casă Națională”, inclusiv la fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

„Acolo am făcut trei proiecte de turism de sănătate, pentru asta am fost rugat să merg la Ministerul Turismului”, a explicat medicul pentru Libertatea.

Simin Aysel Florescu, noul manager al Spitalului Victor Babeș, pentru trei luni

Emilian Imbri a ieșit la pensie. Nu mai este manager la Spitalul Victor Babeș din BucureștiFoto: Spitalul Victor Babeș din București

După ieșirea la pensie a lui Emilian Imbri, Simin Aysel Florescu a fost numită manager interimar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, unul dintre cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei.

De profesie medic specialist boli infecțioase, Simin Aysel Florescu va fi manager interimar timp de câteva luni, până la organizarea unui concurs pentru acest post, lucru care va avea loc, cel mai probabil, în iunie 2021.

Până să fie numită director interimar al spitalului Victor Babeș, Simin Florescu a fost director medical al instituției înființate în 1956.

Simin Florescu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București în 1993.

În 1997, a absolvit Universitatea Mahidol, Facultatea de Medicină Tropicală, din Bangkok, Thailanda – Medicina tropicală – Diploma of Tropical Medicine and Hygiene, potrivit CV-ului postat pe site-ul Medicover.

Florescu a devenit în 2006 doctor în Medicină, cu studii doctorale
pe tema „Profilul citokinelor în hepatitele virale acute”, tot la UMF „Carol Davila” din București.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă