Emil Boc, supărat ”temporar” pe liderii coaliției de guvernare după ce au scăzut ”intempestiv” cota cuvenită primăriilor din impozitul pe venit

1 lună in urmă 2

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat vineri că este ”supărat temporar” pe cei trei lideri ai coaliției de guvernare pentru că au scăzut prin proiectul legii de buget cota cuvenită primăriilor din impozitul pe venit.

„În noiembrie 2020, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la stânga la dreapta, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%. Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: «Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”, a declarat Boc, citat de Monitorul de Cluj.

”A fost o decizie intempestivă a coaliției. Suntem supărați temporar, ne va trece supărarea dacă la recrificare ne vor pune cele două procente la loc”, a spus Boc la Digi 24.

Pe de altă parte, primarul Clujului a lăudat proiectul de buget: ”e un buget bun, sănătos, axat pe investiții. Apreciez ce face premierul Cîțu, are un ADN politic sănătos, vrea ca România să performeze”. (Foto: Emil Boc / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă