Emil Boc: Căderea guvernului Cîțu ar însemna o harababură

4 săptămâni in urmă 17


Fostul premier din perioada 2008-2012, Emil Boc, spune că USR-PLUS trebuie să accepte decizia remanierii ministrului Vlad Voiculescu și consideră că o schimbare a prim-ministrului Florin Cîțu ar duce la instabilitate, pe fondul pandemiei de COVID.


Potrivit lui Emil Boc, remanierea unui ministru este un proces firesc în actul de guvernare și a dat ca exemplu situația în care PNL l-a schimbat, anul trecut, pe ministrul Victor Costache cu Nelu Tătaru.


„Remanierea guvernamentală reprezintă un proces firesc în actul de guvernare. Și PNL, când a guvernat singur, l-a schimbat pe ministrul Costache cu ministrul Tătaru”, a spus Emil Boc la Digi24.


„Vă dați seama ce înseamnă schimbarea premierului? Înseamnă căderea întregului Guvern, 10-15 zile de harababură, în care trebuie consultări cu partidele politice, audieri de noi miniștri și între timp ce se întâmplă cu țara, cu paturile ATI, cu locurile de muncă? Trebuie să ne gândim și la implicații ar fi cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică”, a adăugat actualul primar PNL al orașului Cluj.


Boc a propus apoi „să stăm cu picioarele în apă rece, calm, rațional, să vedem care sunt punctele care ne unesc. Pe români nu îi interesează și nu îi doare dacă noi ne certăm pe o poziție sau alta.


Evident, cei din USR-PLUS pot să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când ai intrat la guvernare ai acceptat Constituția care îi dă dreptul premierului să conducă un Guvern. Trebuie să îi dai prim-ministrului posibilitatea să își ajusteze din mers echipa guvernamentală.

Primarul PNL al Clujului, Emil Boc:

Afirmațiile lui Emil Boc vin după ce co-președintele USR-PLUS, Dan Barna, a spus că Florin Cîțu nu mai are sprijinul alianței după revocarea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.


Președintele Klaus Iohannis a semnat ieri revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății, la aproximativ două ore după ce premierul Florin Cîțu i-a trimis documentele.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă