Emil Boc: „Am testat masiv anti-COVID la Cluj prin acordul oamenilor. Banul nu a fost singura condiție, dar a contat”

1 zi in urmă 14

 facebook oficial Emil Boc - sursa foto: facebook oficial

Primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit, la Realitatea PLUS, despre importanța vaccinării pentru revenirea României la normalitate. Emil Boc spune că statul român face un efort susținut oferind serul anti-COVID în mod gratuit. Edilul a vorbit și despre nevoia unui preț mai redus pentru testele PCR, discuție ce are loc zilele acestea și la nivelul Uniunii Europene.

MARŢI, 04 MAI 2021, 19:47

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Emil Boc: „În Parlamentul European se vorbește despre libertatea de mișcare. Ea nu poate fi limitată la nesfârșit. Acum avem vaccinul ca soluție pentru ca libertatea de mișcare să nu mai fie limitată. Atât pentru cei care se imunizează e o soluție, dar și pentru cei care nu doresc să se imunizeze e o soluție. Aceștia din urmă se pot testa anticoronavirus.”

Primarul Clujului a salutat decizia lui Sorin Cîmpeanu de a permite accesul la școală pentru elevii din clasele terminale. 

Emil Boc: „Premierul Cîțu a spus că de pe 1 iunie vom deschide treptat economia. Vor avea dreptul să meargă la spectacole și la restaurante cei care s-au vaccinat sau cei care se testează. Numai cine nu dorește nu se poate vaccina. Statul român face un efort, nu se plătește niciun leu pentru acest vaccin. Nu ești obligat totuși să te vaccinezi. (…) Ministrul Educației a venit cu o soluție pe care o salut. Elevii din clasele terminale, indiferent de incidență, vor merge la școală.”

Edilul susține ideea ieftinirii testelor PCR, discuție ce se poartă și la nivelul Uniunii Europene. 

Emil Boc: „România are toate ingredientele pe masă ca toți cetățenii acestei țări să aibă acces la o viață normală. Cei care se vaccinează au certificatul de vaccinare. Și eu m-am vaccinat cu AstraZeneca. (…) Pentru cei care nu doresc să se vaccineze: statele europene să găsească o soluție ca testele PCR să nu fie atât de scumpe. Am testat masiv anti-COVID la Cluj prin acordul oamenilor. Multe universități și laboratoare au testat. Banul nu a fost singura condiție, dar a contat.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă