Emanuel Gyenes, prima zi cu probleme în Raliul Dakar 2021. Românul a încercat să limiteze pagubele în etapa a 3-a, dar la finalul zilei a pierdut șefia la clasa Malle Moto

1 lună in urmă 35

Emanuel Gyenes a avut probleme în etapa a 3-a a Raliului Dakar 2021, astfel că a pierdut poziția de lider la clasa Malle Moto. Sătmăreanul a pierdut mai bine de o oră în raport cu Toby Price (Australia), câștigătorul zilei la secțiunea moto.

Emanuel Gyenes a avut probleme în etapa a 3-a a Raliului Dakar 2021

Etapa a 3-a a Raliului Dakar 2021 a avut startul și sosirea la Wadi Ad Dawasir. În total, concurenții au avut pe parcurs 403 km de probă specială și 226 km de legătură.

Emanuel Gyenes a început ziua pe locul 32 la „general” și pe locul 1 la categoria Malle Moto, dar a pierdut aproape 40 de minute pe primii 200 de kilometri ai cursei. Din cauza problemelor apărute la materialul de concurs, cursa s-a transformat într-una de rezistență pentru reprezentantul României. În cele din urmă, Gyenes a ajuns cu bine la final, după 4 ore și 36 de minute, dar a terminat pe locul 50, la 1 oră și 3 minute de învingătorul Toby Price (Australia).

Principalul obiectiv al zilei a fost să termin etapă fără prea multe pagube la motor. Chiar la începutul zilei s-a spart un furtun de la rezervorul de combustibil din față. Astfel, am pierdut mult timp să tot mut combustibil din față în spate. Am avut o pistă rapidă peste un platou nisipos, canioane nisipoase care arătau ca o secțiune de încercare cu pietre mari, pistă sinuoasă, dune. Este un raliu foarte lung și încă mai avem 9 etape până la final”, a povestit Emanuel Gyenes după cursă.

În urma parcursului de azi, el a pierdut șefia la secțiunea Original by Motul – Malle Moto, ajungând până pe locul 4. Acum are un handicap de 31 de minute și 45 de secunde de recuperat față de noul lider, Maurizio Gerini (Italia). De asemenea, Gyenes a coborât cinci poziții în clasamentul general la moto, până pe 37.

Clasament Moto, Etapa 3 din 12

Toby Price (Australia)                3h 33’23’’

Kevin Benavides (Argentina)     + 1 min și 15 sec

Matthias Walker (Austria)          + 2 min și 36

………………………………………………………………..

50. Emanuel Gyenes (ROU) +1h 03 min 7 sec

Skyler Howes (SUA) a devenit noul lider în clasamentul general, având un avans de 33 de secunde față de Kevin Benavides și 1 minut și 28 de secunde față de Xavier De Soultrait (Franța).

Nasser Al-Attiyah a câștigat din nou la categoria auto

La categoria „auto”, Nasser Al-Attiyah a obținut a doua victorie consecutivă, dar Stephane Peterhansel și-a păstrat locul 1 în clasamentul general.

Clasament Auto, Etapa 3 din 12

Nasser Al-Attiyah (Qatar)            3h 17’39’’

Henk Lategan (Africa de Sud)    + 2 min și 27 sec

Stephane Peterhansel (Franța)     + 2 min și 36

Stephane Peterhansel mai are un avans de 5 minute și 9 secunde față de Nasser Al-Attiyah, în timp ce Carlos Sainz a retrogradat pe locul 4, având deja o întârziere de 33 de minute și 34 de secunde. Înaintea lui a trecut și francezul Mathieu Lurquin, care are un handicap de 26 de minute și 21 de secunde față de lider.

La categoria Lightweight vehicle a câștigat Francisco Lopez Contardo (Chile). Echipajul Claudiu Barbu – Marius Lupu este încă pe traseu. Ziua de ieri a fost una foarte lungă pentru cei doi români, din moment ce au ajuns la sosire după mai bine de 12 ore.

The post Emanuel Gyenes, prima zi cu probleme în Raliul Dakar 2021. Românul a încercat să limiteze pagubele în etapa a 3-a, dar la finalul zilei a pierdut șefia la clasa Malle Moto appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă