EMA spune că "nu a ajuns la nicio concluzie" cu privire la vaccinul AstraZeneca, după ce un oficial al autorității a declarat că legătura din vaccin și tromboze este clară

1 lună in urmă 13

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat marți că încă evaluează dacă vaccinul anti-Covid AstraZeneca are o posibilă legătură cu formarea rarelor cheaguri de sânge, care au fost raportate în mai multe țări, relatează AFP. De asemenea EMA a spus că o conferință de presă va avea loc pe 7 sau 8 aprilie, după finalizarea evaluării derulate de către Comisia de siguranță a vaccinurilor.


Comitetul pentru siguranță vaccinului ”încă nu a ajuns la o concluzie, iar evaluarea este în curs”, a spus agenția cu sediul la Amsterdam într-un comunicat transmis AFP.

”Vom comunica și vom organiza o conferință de presă imediat ce evaluarea va fi finalizată”, a adăugat agenția europeană de reglementare, aceasta precizând că un anunț este așteptat miercuri sau joi.

Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare EMA, a spus mai devreme că „este clar că există o legătură cu vaccinul”.

EMA anunțase pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile și că utilizarea acestuia a rămas sigură, după suspendarea de către mai multe țări a vaccinărilor cu acest ser.


Agenția Europeană a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient / Țările reiau vaccinarea

Agenția a explicat, totuși, că există o posibilă legătură cu aparițiaa cazurilor rare de cheaguri de sânge și că va publica sfaturi actualizate la ședința comitetului de siguranță din această săptămână.


Germania restricționează utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de aniGermania, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Slovenia, Cipru - tot mai multe țări suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, în așteptarea unui aviz din partea Agenției Europene a Medicamentului. LISTA statelor care au oprit vaccinarea cu AstraZeneca
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă