EMA exclude deocamdată o legătură între vaccinarea anticovid şi perturbări ale ciclului menstrual şi recomandă adăugarea pe lista efectelor secundare ale vaccinului împotriva covid-19 Johnson&Johnson a trombocitopeniei, vertijului şi acufenelor

2 luni in urmă 24

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunţă vineri că nu a stabilit, până în prezent, vreo legătură între vaccinarea împotriva COVID-19 şi perturbări ale ciclului menstrual şi recomandă să se adauge trei noi efecte secundare în urma vaccinării cu vaccinul anticovid Johnson & Johnson (J&J), relatează Reuters.

Cazuri de perturbare a ciclului menstrual – semnalate în urma administrării unei doze de vaccin împotriva COVID-19 – au fost examinate de către Comitetul de Evaluare a Riscurilor în domeniul Farmacovigilenţei din cadrul EMA.

Comitetul a cerut noi date producătorilor de vaccin anticovid în vederea evaluării acestei probleme.

EMA recomandă, pe de altă parte, ca riscul trombocitopeniei (un nivel scăzut de trombocite în sânge), vertijului şi acufenelor să fie adăugate la recomandările cu privire la administrarea vaccinului J&J.

Agenţia reiterează însă că beneficiile vaccinării cu vaccinul gigantului farmaceutic american Johnson & Johnson continuă să fie mai mari decât riscurile.

EMA precizează totodată că a ajuns la această concluzie după ce a analizat 1.183 de cazuri de vertij şi 100 de cazuri de acufene.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă