EMA dă undă verde statelor UE pentru utilizarea medicamentului anti-Covid Molnupiravir, deși nu l-a autorizat încă

4 săptămâni in urmă 23

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 20:42

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) încearcă, de asemenea, să accelereze evaluarea medicamentului înainte de o posibilă comercializare în UE, în timp ce Europa se confruntă cu un val masiv de contaminare, relatează AFP.

„Vom încerca să accelerăm această evaluare pentru a obține o autorizație cât mai curând posibil. De asemenea, suntem pregătiți să consiliem statele membre ale Uniunii Europene pentru ca acestea să poată pune la dispoziție acest nou antiviral oral în caz de urgență, înainte de autorizarea sa”, a declarat Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinuri la EMA.

Autoritatea de reglementare din Amsterdam nu are puterea de a lua o decizie centrală cu privire la utilizarea medicamentului în situații de urgență în întreaga UE. Prin urmare, el poate consilia statele doar individual, a explicat acesta.

Regatul Unit a devenit, joi, prima țară care a autorizat Molnupiravir, un medicament al laboratorului american Merck, considerat un instrument crucial în lupta împotriva pandemiei. Acestea sunt primele pastile anti-Covid de pe piață.

Dat pacienților în câteva zile de la un test pozitiv, tratamentul reduce la jumătate riscul de spitalizare, potrivit unui studiu clinic realizat de Merck, numit și MSD în afara Statelor Unite.

EMA a îndemnat încă o dată populația să se vaccineze cât mai curând posibil pentru a lupta cu „al patrulea val” al pandemiei care afectează continentul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă