EMA a anunțat decizia în cazul vaccinului Johnson & Johnson. „Beneficiile depășesc riscurile”

2 săptămâni in urmă 10

De Cornel Preda.
Publicat: 20.04.2021, 18:11.
Actualizat: 20.04.2021, 18:11

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că va cere Johnson & Johnson să introducă în prospect riscul de apariție a trombozelor, însă a menționat că beneficiile vaccinării cu acest ser depășesc cu mult riscul menționat.

O seringă cu vaccin de la Johnson & Johnson

Vaccinul Johnson & Johnson va trebui să aibă menționat în prospect riscul pentru cheaguri de sânge

Shutterstock

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu vaccinul împotriva covid-19 J&J, pe care le consideră ”efecte foarte rare ale vaccinului” laboratorului american, relatează The Associated Press.

Johnson&Johson şi-a oprit săptămâna trecută desfăşurarea vaccinului în Europa, după ce Agenţia americană a medicamentuui (FDA) a oprit temporar vaccinarea cu acest vaccin, din cauza descoperirii a şase cazuri de formare a unor cheaguri de sânge şi unui deces, după vaccinarea a aproape şapte milioane de oameni.

EMA a reafrmat că vaccinul Janssen, o filială a Johnson&Johnson este sigur şi eficient.

Însă stabileşte că formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie adăugată estectelor secundare rare ale acestui vaccin.

Johnson&Johnson urma să livreze UE 55 de milioane de doze de vaccin în al doilea trimestru.

EMA precizează că analizează toate probele din Statele Unite, cu privire la opt cazuri grave şi rare, inclusiv unul mortal, de formarea a unor cheaguri de sânge şi o scădere a nivelului trombocitelor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă