Elvetia interzice portul burqa: "Nu vrem sa existe un islam radical in tara noastra"

1 lună in urmă 2

Elvetienii au votat duminica, 7 martie, cu o majoritate restransa in favoarea interzicerii ascunderii fetei, un semnal impotriva islamului radical, potrivit sustinatorilor acestei initiative, considerata xenofoba si sexista de altii, relateaza AFP si Reuters.

Acest text, propus initial de partidul populist de dreapta UDC, a obtinut 51, 21% din voturi si o majoritate a cantoanelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate de guvernul federal.

El a fost sustinut de miscarea feminista si de o parte dintre alegatorii stangii laice.

"Noi ne bucuram. Nu vrem sa existe un islam radical in tara noastra", a afirmat presedintele UDC din Elvetia, Marco Chiesa la canalul Blick.tv.

Textul nu evoca nici burca - un vesmant din panza care coboara din cap pana in picioare, prevazut cu o fanta in dreptul ochilor - si nici niqab-ul -un vesmant care acopera integral corpul si fata cu exceptia ochilor, dar afisele campaniei pentru referendum nu lasa loc indoielilor asupra obiectivului acestuia.

Elvetia se alatura Frantei si Austriei


Votand impotriva purtarii valului integral in spatiul public, Elvetia se alatura Frantei, Austriei, Bulgariei, Belgiei si Danemarcei, dupa ani de dezbateri.

Va fi deci interzis de acum inainte sa se acopere complet fata in public - ceea ce este valabil de asemenea si pentru manifestantii cu cagule - dar sunt prevazute si exceptii, ca pentru lacasele de cult de exemplu.

Elvetienii s-au pronuntat de altfel in favoarea unui acord comercial cu Indonezia (52%), dar au respins categoric introducerea Identificarii electronice (eID) gestionate de mediul privat pentru ameliorarea tranzactiilor online.

Citeste si:

O romanca de 23 de ani a doborat recordul pentru cea mai tanara bunica din lume. Mama sa ar putea fi cea mai tanara strabunicaBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"Cardano, noua senzatie a internetului in lumea criptomonedelor. A crescut de 50 de ori in ultimul anCele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. "Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada"VIDEO Magnific. Romanul de la Fiorentina a dat doua goluri cu AC Milan si calca pe urmele lui Mutu

Citeste mai multe despre Elvetia burqa interzisa islam

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă