Elveţia extinde considerabil obligativitatea certificatului sanitar COVID

1 lună in urmă 11

Elveţia a decis miercuri să extindă folosirea obligatorie a certificatului sanitar COVID-19, în timp ce pandemia continuă să umple spitalele şi rata vaccinării este insuficientă, numai 52,35% din populaţia elveţiană eligibilă pentru vaccinare fiind imunizată cu schema completă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Începând de luni certificatul sanitar COVID-19 va trebui prezentat pentru accesul în baruri, restaurante, expoziţii, cinematografe sau evenimente sportive desfăşurate în interior.

Guvernul federal elveţian justifică aceste măsuri prin „situaţia tensionată care se menţine în spitale şi gradul foarte ridicat de ocupare a paturilor de terapie intensivă”, în timp ce numărul infectărilor creşte şi „procentul populaţiei neimunizate este în continuare prea ridicat pentru a împiedica un nou şi important val de contaminări”.

Până miercuri numai 59,01% din populaţia elveţiană eligibilă pentru vaccinare a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 şi 52,35% schema completă. Aceste procente sunt mult inferioare celor din Franţa vecină, unde instituirea certificatului sanitar obligatoriu pentru accesul în restaurante, cinematografe şi numeroase spaţii comerciale a avut un efect de intensificare a vaccinării populaţiei.

Certificatul sanitar COVID-19 oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară.

Sursa foto: site Parlamentul European

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă