Elveția experimentează serviciul militar de acasă, din cauza pandemiei. ”Este soluția ideală”

1 lună in urmă 23

Armata elvețiană a decis că mai multe mii de recruți să își înceapă serviciul militar acasă, pentru a diminua riscul infectării cu COVID-19 în cazărmi, relatează AFP, citată de HotNews.ro.

Purtătorul de cuvânt al armatei elvețiene, Daniel Reist, a declarat pentru AFP că în aceste vremuri de pandemie, „este soluția ideală care se impune”.

Anul acesta, aproximativ 15.000 de tineri și bărbați elvețieni urmau să-și efectueze serviciul militar, numit și „școală de recrutare”.

Dar, în contextul COVID-19, armata se temea că nu va avea capacitatea de a avea grijă de ei, în cazul apariției unor focare.

În această situație, intrarea fizică în școala de recrutare este „eșalonată pentru a se asigura că orice recrut care dă test pozitiv pentru Covid-19 este îngrijit în mod optim și că pot fi luate măsuri adecvate de izolare și carantină”, a declarat Departamentul Federal al Apărării într-un comunicat.

Un prim grup, care include, în special, „recruți sanitari” a căror mobilizare este considerată mai urgentă pentru a susține eventual trupele deja mobilizate cu personal civil în spitalele elvețiene, va intra luni în cazarmă.

În schimb, pentru aproximativ 5.000 din cei 15.000 de recruți din acest an, alarma și apelul ”drepți” vor aștepta.

Cei 5.000 de recruți își vor începe antrenamentul de acasă timp de trei săptămâni înainte de a putea reveni la cazarmă.

”Toți au primit săptămâna aceasta programul de instruire, acestea sunt module pe care trebuie să le facă acasă, este o muncă teoretică”, a explicat Daniel Reist.

Prin intermediul unei aplicații specifice, sunt planificate, de asemenea, „patru ore de antrenament sportiv pe săptămână”.

Aceste trei săptămâni vor fi considerate „complet zile de serviciu” și, prin urmare, plătite așa cum ar fi plătite dacă recruții ar fi în cazărmi.

Considerată un stâlp al națiunii, armata elvețiană este organizată ca o miliție: supravegheați de câteva mii de profesioniști, recruții trebuie să îndeplinească serviciul militar de cel puțin patru luni înainte de a fi chemați în fiecare an să participe la sesiuni de instruire de trei săptămâni de antrenament.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă