Elveția a votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

1 lună in urmă 13


Peste 60% dintre elvețienii care s-au prezentat duminică la referendum au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, potrivit estimărilor făcute la închiderea secțiilor de votare, relatează BBC.


În timpul campaniei pentru referendum, grupurile bisericești și partidele politice conservatoare s-au opus ideii, spunând că aceasta ar submina familia tradițională.


Elveția a permis cuplurilor de același sex să înregistreze parteneriate din 2007, dar unele drepturi sunt restricționate. Odată cu aprobarea referendumului, cuplurile de același sex vor putea adopta copii.


În ultimii 20 de ani, majoritatea țărilor din Europa de Vest au recunoscut căsătoria între persoane de același sex, dar în Elveția deciziile majore se iau prin vot la nivel național.


Elveţia a decriminalizat homosexualitatea în 1942, dar diverse autorităţi de poliţie municipale sau cantonale au ţinut registre ale homosexualilor - în unele cazuri până la începutul anilor 1990.


În schimb, potrivit estimărilor institutului gfs.bern, alegătorii au respins duminică o a doua propunere înaintată la iniţiativa tinerilor din Partidului Socialist, denumită iniţiativa Robin Hood. Aceasta prevedea ca veniturile din capital - dobânzi, dividende, de exemplu - să fie impozitate cu o rată de 1,5 ori mai mare decât cea a veniturilor salariale.


Era prevăzută o scutire de la această taxă, de exemplu, a veniturilor de 100.000 de franci pe an, însă cele suplimentare urmau să fie utilizate pentru a reduce impozitarea veniturilor mici şi mijlocii sau pentru a finanţa prestaţii sociale precum creşe, subvenţii pentru asigurarea de sănătate sau formare profesională, subliniază site-ul susţinătorilor acestei propuneri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă