Elveția a înregistrat un prim caz COVID cu tulpina indiană

2 săptămâni in urmă 8

Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică a anunțat sâmbătă că țara a detectat un prim caz de tulpină indiană a COVID-19, denumită B.1.617, mai contagioasă, relatează Afp, citată de Agerpres. În India, sistemul de sănătate este în pragul colapsului, iar experții susțin că această tulpină este responsabilă pentru apariția celui de-al doilea val care pare scăpat de sub control.

”Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia”, a anunţat Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat pe Twiter.

Autoritățile sanitare au precizat că acest caz a fost detectat la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării, însă nu au dat și alte detalii.

Unele cazuri COVID cu varianta indiană au fost detectate deja în Germania și în Uniunea Europeană, în rândul a 20 de studenți indieni din Belgia care aterizaseră la Paris pe 12 aprilie.

Sâmbătă, Manfred Weber liderul Partidului Popular European a avertizat că tulpina indiană de coronavirus, mai contagioasă, se răspândește rapid, iar Europa trebuie să ia măsuri ca să se protejeze.

Numeroase țări și-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India, însă Germania permite în prezent zboruri directe către această țară.

În acest timp, aproape 1,6 milioane de cazuri au fost înregistrate în India doar în ultima săptămână. Coronavirusul se răspândește alarmant prin țară, iar sistemul medical este aproape de colaps.

Cu fiecare zi care trece, situația din spitale este tot mai gravă. Pe lânga lipsa paturilor, a personalului, medicii se plâng că nu mai au nici oxigen pentru pacienți.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă