Elvetia a inclus Romania pe lista tarilor cu grad ridicat de risc epidemiologic

2 luni in urmă 3

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca autoritatile federale elvetiene au revizuit conditiile de intrare pe teritoriul Confederatiei Elvetiene, in contextul pandemiei de COVID-19. Masurile se aplica si pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein.

Potrivit unui comunicat MAE, care citeaza informatiile transmise de catre autoritatile elvetiene, incepand cu data de 22 martie 2021, ora 00:00, Romania va fi inclusa pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. Prin urmare, toate persoanele (cu exceptia copiilor sub 12 ani) care in ultimele 10 zile anterior intrarii pe teritoriul Confederatiei Elvetiene s-au aflat, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unor state sau regiuni cu grad ridicat de risc epidemiologic, printre care si Romania, trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test molecular de tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul elvetian.

Documentul care atesta rezultatul testarii trebuie sa includa urmatoarele informatii: numele, prenumele si data nasterii persoanei testate; data si ora prelevarii testului; tipul testului si rezultatul testarii.

De asemenea, suplimentar masurii prezentarii unui test molecular cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care sosesc in Confederatia Elvetiana dintr-un alt stat sau regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic, printre care si Romania, vor efectua o perioada de carantina de 10 zile. Persoanele supuse masurii de carantina obligatorie trebuie sa se inregistreze la autoritatile cantonale din localitatea de destinatie in termen de maximum 48 de ore de la sosire.

Masura carantinei poate fi redusa, cu aprobarea autoritatilor cantonale competente, daca persoanele supuse acestei masuri efectueaza, in cea de-a 7-a zi de carantina, un test pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip antigen rapid sau PCR), pe cheltuiala proprie, iar rezultatul acestuia este negativ.

Masurile se aplica indiferent de mijlocul de transport folosit pentru calatoria in Confederatia Elvetiana, mai precizeaza MAE.

Citeste si: Decizie importanta: Elvetia ofera gratis teste de diagnosticare a COVID-19 pentru toti cetatenii. In acest stat a inceput relaxarea masurilor

Sunt exceptate de la masura prezentarii unui test molecular tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 si de la efectuarea masurii de carantina urmatoarele categorii:

persoanele implicate in asigurarea bunei functionari a sistemului medical si/sau de ordine si securitate publica si a sistemului administrativ federal;transportatorii internationali de bunuri si persoane;persoanele care calatoresc in scop profesional sau medical, deplasarea fiind absolut necesara si neputand suferi amanare;persoanele care revin pe teritoriul Confederatiei Elvetiene dupa ce au calatorit intr-un stat/regiune cu risc epidemiologic ridicat din motive profesionale sau medicale absolut necesare si care nu puteau fi amanate;persoanele care s-au aflat in tranzit direct (pentru mai putin de 24 de ore) pe teritoriul unui stat/unei regiuni cu grad ridicat de risc epidemiologic;persoanele care tranziteaza direct teritoriul Confederatiei Elvetiene spre alte destinatii. In acest caz, autoritatile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative, care sa dovedeasca necesitatea tranzitarii teritoriului national (ex.: domiciliu / rezidenta / drept de sedere / contract de munca / orice alta dovada a necesitatii intrarii, precum adeverinta de tratament medical imperios necesar, de studii etc.);persoanele care revin pe teritoriul Confederatiei Elvetiene dupa participarea la un eveniment care a avut loc intr-un stat/regiune cu risc epidemiologic ridicat, cu conditia sa prezinte dovezi ca participarea si sederea au avut loc in conformitate cu un plan de protectie specific.

Exceptia se refera, in special, la participarea in scop profesional la o competitie sportiva, la un eveniment cultural sau la un congres; persoanele care pot atesta faptul ca au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele trei luni anterior intrarii in Confederatia Elvetiana si s-au vindecat.

CITESTE SI:

Cum a demonstrat un sofer abuzul Politiei Rutiere la o trecere de cale ferata. Este locul-capcana in care agentii ridica permise pe banda rulantaVesti uriase pentru autostrazile A7 si A8, proiecte din "noua generatie" pregatite de CNAIR: "Intram in linie dreapta"Chef Adrian Pop a murit dupa ce a participat la o petrecere ilegala in circumstante inca neclare. Anuntul facut de un prietenManaria prin care 27 de ziaristi din Botosani au sarit randul la vaccinare. Batranii din centrele de ingrijire au fost lasati pe margineCum au decurs cele trei valuri ale gripei spaniole. 25% din populatia lumii a fost atunci infectata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă